Menu
Hundrevis av japanske byer har blitt tvunget til å revurdere planene om å være vertskap for OL-lag på grunn av koronapandemien. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB

OL-vertsbyer trekker seg på grunn av pandemien

Hundrevis av japanske byer har blitt tvunget til å revurdere planene om å være vertskap for OL-lag på grunn av koronapandemien.

Av NTB | 27.04.2021 08:19:11

Sport: Den økte smitten vil forhindre at innbyggerne i byen får et nedstengt samfunn, og sikkerhetstiltakene i forbindelse med testing og lignende er kostbart, skriver nyhetsbyrået AFP.

Byen Okuizumo brukte store ressurser for å forberede seg før Indias landhockeylag skulle komme på precamp, men måtte droppe det på grunn av koronaviruset. Byen trakk seg da det ble klart at den måtte stå for boblelignende tiltak, regelmessige tester og ekstra medisinsk beredskap.

– Vi ønsket å få et av verdens beste lag til å besøke byen vår og vise sine ferdigheter til lokale barn, sa Katsumi Nagase i Okuizumos byledelse.

– Men det ser umulig ut nå.

Over 500 byer meldte seg på for å være vertskap for idrettsutøvere og støtteapparat. Noen, som Okuizumo, har allerede skrinlagt planene. Andre er i gang med å utvikle retningslinjer som forhåpentligvis skal holde alle trygge.

Japan erklærte fredag krisetilstand for hovedstaden Tokyo og tre andre regioner for å demme opp for en ny smittebølge.

(©NTB)

Flere nyheter: