Menu
Toppidrettssjef Tore Øvrebø og Olympiatoppen øker satsingen på randonee. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

OL-plass gir norsk randoneeløft

Randoneesporten har fått plass på OL-programmet i 2026. Det gir økt norsk satsing på idretten i regi av skiforbundet og Olympiatoppen.

Av NTB | 29.06.2022 11:16:21

Sport: Et viktig grep rundt Norges satsing på den ferske OL-grenen er ansettelsene av Ove Erik Tronvoll som landslagstrener og Martin Hanem Bartnes som sportssjef.

– Randonee er fra sesongen 2022/23 blitt en av de prioriterte idrettene til Olympiatoppen fram mot OL i 2026, noe som blir en stor styrke for toppsatsingen til randonee i årene framover, sier sportssjef Bartnes.

Tre OL-øvelser venter i Italia-OL i 2026: Sprint kvinner, sprint menn og blandet stafett.

– Sprint er en god øvelse sett med norske øyne. Hans-Inge Klette har både annen- og tredjeplass fra World Cup sist sesong og ble nummer tre i sammendraget. På kvinnesiden har Ida Waldal vist sterke takter i U18-klassen med to gull i EM. Det blir spennende å se hva hun kan få til under årets U20-VM. Det skal bli spennende å følge utviklingen til Klette, Waldal og resten av landslaget fram mot OL, sier Bartnes.

OL-sprinten i Randonee avvikles mye likt en langrennssprint med prolog og påfølgende utslagsrunder. Traseen er en rundløype som inneholder gåing oppover, ski på sekk og nedkjøring. Løpstiden er på rundt tre minutter.

Blandet stafett består av én utøver fra hvert kjønn, der det gås to etapper hver på rundt seks-sju minutter.

(©NTB)

Flere nyheter: