Menu
Australieren Steven Bradbury ble helt da han reddet fire jenter fra å drukne i Queensland i helgen. Bradbury er kjent for sitt OL-gull på kortbane i Salt Lake City i 2002. Foto: Bas Czerwinski / AP / NTB

OL-legenden Bradbury reddet fire jenter fra å drukne

Australske Steven Bradbury, kjent for sitt usannsynlige OL-gull i 2002, tok ansvar og reddet fire tenåringsjenter fra drukningsdøden, melder australske 9News.

Av NTB | 08.03.2022 17:14:46

Sport: – Det var et slikt tilfelle der adrenalinet bare sprutet, sier Bradbury til kanalen.

De er lenge siden Bradbuy avsluttet skøytekarrieren, men han er fortsatt en legende i Australia og resten av kortbaneverden. Han fikk gullet på 1000 meter under lekene i Salt Lake City etter at alle de andre finalistene falt på sisterunden. Han var klart sist i feltet, men kunne enkelt gå inn til førsteplassen.

Lørdag ble han helt igjen, men på en litt annen måte.

48-åringen skulle surfe med sønnen på en strand i Queensland i nordøstre Australia da han plutselig så noe ute i bølgene.

Der fant han Zoe, en ung jente, som kjempet for å holde seg flytende etter å ha blitt dratt ut av tidevannet.

Han lyktes med å få henne opp på surfebrettet sitt, men han forsto raskt at det var ytterligere tre jenter som trengte hjelp. Han fikk alle opp på brettet mens bølgene fortsatte å slå mot dem. Så kom badevaktene på stranden ut til dem med båt og tok alle i sikkerhet.

(©NTB)