Menu
Tokyo-guvernør Yuriko Koike mottok OL-ilden av OL-ambassadør Aki Taguchi. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB

OL-ilden har ankommet Tokyo

Fakkelstafetten med OL-ilden ankom fredag et koronanedstengt Tokyo. Nå skal den gjennom samtlige av byens 62 kommuner før lekene starter 23. juli.

Av NTB | 09.07.2021 07:53:59

Sport: OL-arrangøren gjennomførte en mindre seremoni i Komazawa Olympic Park, OL-parken fra lekene i 1964. Tokyo-guvernør Yuriko Koike var til stede, men grunnet koronarestriksjoner i gigantbyen var det knapt folk til stede under seremonien.

Arrangøren har slitt med å skape engasjement i det japanske folk, hvor en stor andel er mot lekene. Over 70 prosent av befolkningen mente tidligere i vår at arrangementet ikke burde gjennomføres.

Siden fakkelstafetten startet i mars har OL-ilden vært innom samtlige av landets 47 prefekturer. Mange steder har den derimot måttet unngå offentlige veier, noe den også må i Tokyo. Kun noen få offentlige steder blir stafetten å se.

Torsdag erklærte myndighetene unntakstilstand i Tokyo fra 12. juli til 22. august. Det skjedde etter en periode med økende smitte i byen. Onsdag ble 920 personer registrert smittet i Tokyo, det høyeste dagstallet i hovedstaden siden 13. mai. Tokyo har rundt 14 millioner innbyggere.

(©NTB)