Menu
Daniel-André Tande stiller ikke i hopp-NM tirsdag. Foto: Geir Olsen / NTB

OL i fare for Tande etter positiv virustest – Lindvik mister også NM-renn

Daniel-André Tande og Fredrik Villumstad har testet positivt på koronaviruset og stiller ikke i hopp-NM tirsdag. Det gjør heller ikke Marius Lindvik.

Av NTB | 18.01.2022 16:36:28

Sport: Det opplyser landslagssjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Villumstad og Tande var begge del av den norske troppen som deltok i verdenscuprennene i Zakopane sist helg. I etterkant av Polen-reisen har de avgitt positive virustester.

Marius Lindvik har ikke avgitt positiv virustest, men blir heller ikke å se i Holmenkollen.

– Lindvik stiller ikke som følge av at vi tar alle forholdsregler, sier landslagssjef Bråthen til NTB.

– Resten av gjengen har avgitt negative hurtigtester. Vi må bare følge med og teste i dagene som kommer også, sier Stöckl til NTB.

– Ja, det kan jo skje, sier landslagssjefen.

Han er tydelig på at de norske utøverne har fulgt de smittevernreglene som gjelder i laget.

– De holder to meters avstand og har på munnbind hele tiden. Men viruset smitter lett, og dette er mest sannsynlig omikron. Da er det vanskelig å unngå, sier Stöckl.

Olympiatoppen opplyser at regelverket sier at dersom en utøver har testet positivt for covid-19 under 30 dager før avreise, kreves det to negative PCR-tester med minimum 24 timers mellomrom. Disse to testene må sendes inn for bekreftelse senest åtte dager før avreise, og i tillegg må man ha to negative PCR-tester under 96 og 72 timer før avreise.

– Vi må nå følge de prosedyrene som gjelder for OL-deltakelse, og dette er likt for alle. Jeg kan ikke se inn i glasskulen og si om dette vil gå eller ikke. Det er ikke så mye vi får gjort, annet enn å gjennomføre isolasjonen, teste hyppig etter det, og krysse fingrene for at viruset er ute av kroppen i tide. Samtidig må vi tenke plan B, enten det innebærer senere avreise eller en løsning med en reserve, sier Olympiatoppens sjeflege for OL, Aasne Fenne Hoksrud.

Den norske hopptroppen reiser etter planen til Kina 31. januar.

Kvalifiseringen til normalbakkerennet i Kina skal gjennomføres allerede på OLs første konkurransedag. Dagen etterpå skal det kjempes om medaljer.

– Først og fremst er dette kjedelig for utøverne. NM er et viktig renn, og da er det kjedelig når de ikke får være med, sier han.

Han opplyser at både Villumstad og Tande er symptomfrie.

– De har ikke symptomer og er ikke dårlige, sier Bråthen og legger til at han håper de positive testene ikke forkludrer oppkjøringen til Beijing-OL.

Marius Lindvik har vist kjempeform den siste tiden og ville vært den største favoritten til å ta NM-gullet i Holmenkollen tirsdag. Rælingen-hopperen var i egen klasse da han vant søndagens verdenscuprenn i Zakopane.

Landslagstrener Alexander Stöckl opplyser til NTB at Tande og Villumstad delte rom i Zakopane denne helgen. Foruten dem besto den norske troppen til rennene i Polen av Lindvik, Halvor Egner Granerud, Johann Forfang, Sondre Ringen og Robin Pedersen.

Om den positive virustesten eventuelt vil få konsekvenser for OL-deltakelsen til for eksempel Daniel-André Tande, er høyst usikkert. De kinesiske arrangørenes regler legger opp til hyppig testing før avreise av utøvere som har vært smittet den siste perioden opp mot vinterlekene.

Landslagssjef Clas Brede Bråthen føler med utøverne som ikke får muligheten til å konkurrere om NM-medaljer i Holmenkollen tirsdag.

(©NTB)