Menu
Johannes Høsflot Klæbo ble nummer to på 15 kilometer klassisk. Foto: Roni Rekomaa / LEHTIKUVA / NTB

OL-gullvinner Niskanen vant på hjemmebane – Klæbo nummer to

Iivo Niskanen vant gull i Beijing-OL på 15 kilometer klassisk og vant igjen på distansen i Lahti søndag. Johannes Høsflot Klæbo havnet like bak på 2.-plass.

Av NTB | 27.02.2022 14:50:21

Sport: Klæbo og Niskanen endte opp med å gå sammen store deler av intervallstarten, men på sisterunden måtte Klæbo gi slipp på finnen, som til slutt vant suverent med 17,6 sekunder.

– Jeg prøvde å legge meg bak ham og lære litt, men det gikk litt for fort på slutten. Jeg synes vi byttet bra på å dra og så var det en krig på sisterunden der. Jeg prøvde, men det var akkurat litt for tungt, sa Klæbo til Viaplay etter rennet.

Med en runde igjen ledet Klæbo med 7,5 sekunder på den finske gullvinneren på distansen, men ingen var i nærheten av å matche Niskanen på siste runde.

Bortsett fra Klæbo var William Poromaa nærmest. Svensken endte bare 0,4 sekund bak Klæbo. Duellen om 2-plassen kan bli en av mange mellom dem i tiden fremover.

– Jeg tror det blir noen dueller. Han skulle egentlig gå U23-VM, men jeg snakket med ham i Beijing og sa at han ikke må reise til U23-VM. Så kommer han hit og blir nummer tre. Jeg burde kanskje holdt ham til U23-VM, men sånn er det, sa Klæbo om kampen med Poromaa.

– Den beste å gå med på en dag som i dag, det er Iivo. Jeg kommer til å drømme om Iivo i natt, sa Klæbo.

Aleksandr Bolsjunov knakk staven tidlig i løpet, som gjorde at han gikk fra bestetid etter 3,7 kilometer til fjerde best etter 5 kilometer. Den russiske sølvvinneren fra OL kjempet om pallplassene helt til de siste par kilometerne, men endte til slutt som nummer fem, rett bak landsmann Aleksej Tsjervotkin.

Norge gjorde totalt sett en veldig god innsats på 15-kilometeren, med seks av de elleve beste tidene. Didrik Tønseth endte som nummer åtte på plassen foran Harald Østberg Amundsen. Erik Valnes ble nummer elleve, 54,1 sekunder bak Niskanen.

Pål Golberg ble nummer 16, mens Emil Iversen kom i mål 2.01,6 minutter bak på en 30.-plass.

Fortsatt er det langt opp til Niskanen, som ble jublet fram i den finske løypa mens han gikk sammen med Klæbo.

Martin Løwstrøm Nyenget fikk ikke gå i OL for Norge, men endte like bak Bolsjunov og sikret en råsterk 6.-plass. Nyenget yppet seg gjennom hele løpet og ledet etter 6,5 kilometer, men tapte en del mot slutten. Han havnet 34,9 sekunder bak Niskanen.

(©NTB)