reklame for Sheiken Bowling
Menu
Jarl Magnus Riiber vant suverent i Seefeld. Foto: Geir Olsen / NTB

OL-favoritten Riiber tok suveren verdenscupseier i Seefeld

Jarl Magnus Riiber forsvarte sin ledelse i kjent stil og gikk inn til en klar seier i det første av tre renn i Seefeld-trippelen i kombinert.

Av NTB | 28.01.2022 15:51:58

Sport: Dermed befestet Riiber sin posisjon som klar gullfavoritt i OL i Beijing. Han har vunnet alle kombinertkonkurranser han har stilt opp i denne sesongen. Fredag var han tilbake i verdenscupen for første gang siden jul.

Riiber gikk fredag ut med 57 sekunders ledelse etter solid hopping i den provisoriske omgangen torsdag. Den ble gjeldende da fredagens hoppdel måtte avlyses på grunn av kraftig vind.

– Det ble en perfekt dag for meg. Jeg hadde et godt PCR-hopp i går, og med en stor ledelse ble det ganske lett for meg å holde unna i langrennet. Det føles godt å være tilbake på topp, sa Riiber.

Med sin 44. verdenscupseier la han Eric Frenzel bak seg. Nå er bare Hannu Manninen (48) foran ham.

Rennet over 7,5 kilometer ble en ren triumfferd for Riiber. Han kom ensom inn på oppløpet og kunne innkassere sin åttende individuelle seier for sesongen.

Tyskeren Vinzenz Geiger gikk seg opp fem plasser og ble nummer to. Han henviste verdenscupleder Johannes Lamparter til 3.-plassen. Lamparter benyttet de fire rennene Riiber sto over på grunn av ryggplager til å ta tre seirer og en 2.-plass, og han er fortsatt 80 poeng foran nordmannen.

Jens Lurås Oftebro ble nummer 19, Espen Andersen 24, Andreas Skoglund 36, Espen Bjørnstad 43 og Simen Tiller nummer 48.

Seefeld-trippelen fortsetter med renn lørdag og søndag. Det er langrenn over 10 kilometer lørdag, 15 kilometer søndag.

– Jeg må regne med tøffere konkurranse de neste dagene, sa Riiber.

Nordmannen gikk jevnt fort og økte forspranget allerede fram til første mellomtid. Da var han 1.06 minutt foran toer Terence Weber. Tyskeren gikk med estiske Kristjan Ilves hakk i hæl.

Jørgen Graabak ble nest best av nordmennene med 11.-plass. Han tok inn 40 sekunder og gikk seg opp 13 plasser, men var likevel 1.25 bak Riiber.

(©NTB)

Flere nyheter: