Menu
Jakob Ingebrigtsen og rivalene hans har fått en sikkerhetsnett i tilfelle de skulle feile i kvalifiseringen på 1500 meter i Paris-OL. I lekene innfører friidretten oppsamlingsheat på en rekke distanser. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

OL-endring i friidretten – innfører oppsamlingsheat

Et nytt konkurranseformat for distanser fra 200 til 1500 meter tas i bruk i Paris-OL i 2024. Utøverne får en ekstra sjanse hvis de feiler i kvalifiseringen.

Av NTB | 25.07.2022 10:30:46

Sport: Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) har besluttet å innføre oppsamlingsheat på de nevnte løpedistansene. Endringen gjelder også hekkøvelsene.

I praksis betyr det at alle som ikke tar seg til semifinale på plassering i forsøksheatene, får en ny mulighet og er sikret minst to løp i OL. Grepet erstatter dagens ordning der utøvere bak de beste kan ta seg videre på tid.

– Vi mener dette er en innovasjon. Det gjør det enklere for utøverne å forholde seg til, og det vil bygge opp forventninger hos tilhengerne og kringkasterne. Oppsamlingsheat vil gi sporten mer synlighet i OL, sier WA-president Sebastian Coe.

Det blir ikke oppsamlingsheat på 100 meter siden øvelsen allerede har to kvalifiseringsrunder før semifinalene.

Tidsskjemaet for friidretten er ikke spikret, men Paris-OL i sin helhet varer fra 26. juli til 11. august 2024. Jakob Ingebrigtsen (1500 m) og Karsten Warholm (400 m hekk) vil være tittelforsvarere om de stiller til start.

(©NTB)

Flere nyheter: