Menu
Foto: Heiko Junge / NTB

OL-dagen oppsummert fredag

Dette skjedde i OL fredag 30. juli.

Av NTB | 30.07.2021 18:08:08

Sport: – Jeg gjorde akkurat som jeg skulle og gikk på en lett rytme. Grekeren stakk på 1500 meter, og jeg prøvde å sette inn en spurt på de siste 200. Det holdt ikke, og jeg var ikke i nærheten. Det er bedre å være en lengde bak enn én centimeter. Jeg hadde ikke mer å komme med, sa Borch til Discovery.

Nederlaget gjør at veien videre i turneringen trolig blir vrien for de norske gutta. Norge spiller mot Frankrike, som allerede er sikret gruppeseier, søndag. Det er fremdeles risiko for at Norge ikke går videre, og om Norge havner på fjerdeplass, blir det sannsynligvis kvartfinale mot regjerende OL- og verdensmester Danmark.

På friidrettsbanen tok også Hedda Hynne seg videre til semifinale på 800 meter, mens Karoline Bjerkeli Grøvdal og Ola Stunes Isene sikret finaleplass i henholdsvis 5000 meter og diskos.

Det ble etiopisk juble da OLs første friidrettsmedaljer skulle dels ut. Selemon Barega gull på 10.000 meter. Joshua Cheptegei og Jacob Kiplimo fra Uganda innkasserte de øvrige medaljene.

Kurs for medaljeseilas har også Marie Næss og Helene Rønningen. Etter strålende seiling i fredagens tre seilaser i 49er FX-klassen, klatret duoen til 10.-plass sammenlagt.

Line Flem Høst fikk en tung avslutning på de ordinære OL-seilasene i Laser Radial. Hun måtte se avstanden til topp tre øke markant før søndagens medaljeseilas.

Den norske svømmeren kom godt i gang og imponerte stort i første halvdel av konkurransen, men fikk store problemer de siste 750 meterne. Tiden ble 15.11,14. Det var langt bak hans personlige rekord på distansen på 14.45,35.

Kristian Krogh Johannessen er en av dem som må spille ferdig sin runde lørdag. Med fire hull igjen ligger han på par på en delt 47.-plass.

Kjetil Borch tok sølvet i herrenes OL-finale i singlesculler i Tokyo fredag. Han endte opp med Norges eneste romedalje i lekene. Borchs oppladning til finalen var nær perfekt med seier i forsøksheatet, kvartfinalen og semifinalen. I finalen ble den greske overraskelsen Stefanos Ntouskos for sterk, mens Damir Martin tok bronsemedaljen for Kroatia.

De norske håndballgutta lever svært farlig i OL etter 23-28-tapet mot Tyskland. Sander Sagosen og de andre trøblet stort sett hele veien. Norge var oppe på 21–22 i andre omgang, og da var tyskerne presset etter å ha hatt en klar ledelse kort før. Men mot slutten klarte ikke Norge å komme seg à jour.

Karsten Warholm unngikk trøbbel og feide gjennom fredagens OL-kvalifisering som heatvinner på 400 meter hekk. Han startet Tokyo-lekene med tiden 48,65.

Hermann Tomasgaard ligger på sølvplass foran medaljeseilasen i Laser-klassen i Tokyo-OL. Tomasgaard har seilt godt gjennom hele OL-regattaen og fortsatte på samme måte fredag. Det begynte riktignok med en beskjeden 19.-plass, men i seilas nummer to slo nordmannen tilbake med fjerdeplass.

Henrik Christiansen maktet ikke å ta seg videre fra fredagens forsøksheat på 1500 meter i Tokyo-OL. 1500-meteren var Christiansens siste mulighet til å ta seg til en OL-finale under sommerlekene i Japan.

Drømmen til tennisstjernen Novak Djokovic om en «Golden Slam» brast da han røk 1-6, 6-3, 6–1 for Alexander Zverev i OL-semifinalen fredag. Hadde Djokovic gått til topps i sommerlekene i Tokyo ville det kun vært US Open i slutten av august som gjensto å vinne for å kopiere Steffi Grafs «Golden Slam» fra 1988. Djokovic har allerede vunnet Australian Open, Roland Garros og Wimbledon i 2021.

Viktor Hovland er med i medaljekampen i golfturneringen i OL etter dag to, men avsluttet med bogey fredag. Hovland gikk fredagens runde to slag under par og er totalt fem slag under par etter halvspilt konkurranse. Det holdt til en delt 15.-plass da fredagens spill ble avbrutt.

(©NTB)