Menu
Daniel-André Tande har fått forsterket håpet om OL-deltakelse. Foto: Geir Olsen / NTB

OL-arrangøren endret testkrav – gode nyheter for Tande

Utøvere som skal Beijing-OL, og som nylig har vært smittet av koronaviruset, får nå flere dager på å bli friske før negative tester må avgis.

Av NTB | 20.01.2022 12:36:34

medisin og helse: Endringen i testreglementet ble offentliggjort av de kinesiske OL-arrangørene natt til torsdag, melder Nettavisen.

Tidligere har utøvere som vil reise inn i Kina, og som nylig har vært koronasyke, måtte avlegge den første av fire negative tester åtte dager før avreise. Nå er kravet endret til at den første negative testen må dokumenteres fem dager før ankomst til Beijing.

Det kan potensielt vise seg å redde OL-deltakelsen til blant andre skihopper Daniel-André Tande. Kongsberg-gutten avga positiv virustest etter hjemkomst fra verdenscuprennene i polske Zakopane sist helg.

Det skapte usikkerhet rundt hvorvidt OL-håpet ville være kvitt viruset i tide til å teste negativt åtte dager før avreise. Nå har Tande og alle andre fått ytterligere tre dager på å bli friske.

– Selvfølgelig var dette en god nyhet, sier Tande til Nettavisen.

De nye reglene gjelder kun for utøvere og trene trenere. Alle de øvrige tilreisende til Kina må forholde seg til det tidligere regelverket.

(©NTB)

Flere nyheter: