Menu
Metallindustrien trakk opp omsetningsveksten i industrien fra desember til februar, viser tall fra SSB. Foto: Jan Haas / NTB

Økte priser drev omsetningen kraftig opp i industrien

Fra januar til februar var det en oppgang på hele 4,8 prosent i industriomsetningen. Mye av veksten skyldes økte priser på industriprodukter, ifølge SSB.

Av NTB | 07.04.2022 09:04:35

Industriomsetningen økte med 4 prosent i perioden desember 2021 – februar 2022, sammenlignet med forrige tremåneders periode, ifølge sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Metallindustrien trakk mest opp med en oppgang på hele 16,5 prosent. Også næringsgruppen oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri bidro sterkt med en oppgang på 8,8 prosent. Høy prisvekst er en viktig årsak til den sterke omsetningsveksten i disse næringene i tremånedersperioden.

Næringsmiddelindustrien bidro mest til å dempe økningen med en nedgang på 2,4 prosent.

Oppgangen på 4,8 prosent fra januar til februar kommer etter en oppgang på 4,6 prosent måneden før. Hjemmemarkedet sto for mesteparten av oppgangen.

Mange deler av næringen bidro til veksten. Næringsgruppen oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri bidro mest, blant annet på grunn av økte priser på raffinerte petroleumsprodukter.

Maskinreparasjon og -installasjon hadde fall i omsetningen og bidro mest til å dempe oppgangen i industriomsetningen fra januar til februar.

(©NTB)

Flere nyheter: