reklame
Menu
Politi og militært personell passer på ved grensen mellom Norge og Sverige ved Svinesund. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Økt pågang på grensa til Norge

Det er stadig mer pågang på grensa til Norge, og flere bortvises. Forrige helg bortviste Øst politidistrikt 97 personer ved grensa i Svinesund og Ørje.

Av NTB | 21.06.2020 09:34:16

Medisin og helse: – Det er en stadig økning i trafikken fordi det blir flere som er unntatt fra regelverket som ble innført da pandemien startet, sier Merete Beck, seksjonsleder for utlendingsseksjonen i Øst politidistrikt, til Dagbladet.

Politiet bruker mye ressurser på grenseovergangen, og det gjennomføres mange bortvisninger, hovedsakelig av svenske borgere og borgere fra Øst-Europa, ifølge Beck.

De siste dagene har det vært en nedgang i antall bortvisninger, noe hun mener har sammenheng med lettelser i regelverket.

– Fra 16. mars har det hver uke vært en økning i antall bortvisninger helt fram til uke 23. Da var det omtrent 220 bortvisninger på grenseovergangene på vei i Øst politidistrikt, forteller hun.

Fortsatt er antallet bortvisninger på et høyt nivå. I forrige uke ble det gjort 150 bortvisninger på grenseovergangene i Øst politidistrikt.

Også stabssjef Pål Erik Teigen i Innlandet politidistrikt ser en økning i folk som vil inn i Norge. Han varsler at de vil ha mye grensevakthold gjennom sommeren.

– Vi vil ha faste plasser ved noen overganger hvis vi ser at trafikkbildet øker. Vi er avhengig av at man fortsatt er bevisst på hva man gjør, og hvor man reiser i sommer, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: