reklame for smiaa
Menu
Utstyr for koronatesting. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Økt koronabemanning i Trondheim og Bergen

Trondheim kommune melder om enorm pågang på koronatelefonen. Nå økes både bemanningen og testkapasiteten. I Bergen får legevakten ti nye midlertidig ansatte.

Av NTB | 30.07.2020 12:32:58

Medisin og helse: – Trondheim kommunes koronatelefon er rødglødende for øyeblikket. Onsdag ringte hele 335 personer. Bare 18. mars har det vært flere telefonhenvendelser, opplyser kommunen i en pressemelding torsdag.

Én person i Trondheim testet onsdag positivt på covid-19, men har hatt et mildt sykdomsforløp. Den smittede var en del av et reisefølge som kom fra Danmark.

Fire personer fra dette følget er nå bekreftet smittet, skriver VG.

– All smitte vi har hatt i Trondheim siden mai, er importsmitte, med unntak av én familiekontakt til en som hadde vært på reise, sier kommuneoverlege Tove Røsstad til avisa.

Ifølge Adresseavisen arbeider kommunen med å styrke bemanningen for telefonhenvendelser og testing.

Bergen kommune søker nå etter rundt ti personer med helsefaglig bakgrunn i ulike kategorier til midlertidig arbeid ved legevakten.

– Økning i antall personer som vil teste seg for covid 19, møtes med økt bemanning på testlinjen ved Bergen legevakt, sier Merethe Brattetaule, fungerende direktør i etat for helsetjenester.

(©NTB)

Flere nyheter: