Menu
De økonomiske konsekvensene av koronapandemien er synlige i Liverpools siste regnskapstall. Foto: David Klein / AP / NTB

Økonomisk pandemi-smell for Liverpool

Fotballklubben Liverpool la tirsdag fram et negativt resultat på 530 millioner kroner for perioden fra juni 2019 til mai 2020.

Av NTB | 27.04.2021 11:05:43

Sport: Klubben forklarer de røde tallene hovedsakelig med koronapandemien som brøt ut i februar i fjor. Premier League-kampene ble stanset i mars, og siden har det knapt vært publikum på tribunene i engelsk fotball.

Resultatet før skatt var på minus 46 millioner pund, en betydelig nedgang fra 42 millioner pund i pluss året i forveien.

Medieinntektene sto for den største nedgangen med 59 millioner pund i minus. Også inntektene fra kampdager (billetter, mat, etc.) gikk ned, men de kommersielle inntektene økte. Totalt opplevde Liverpool et inntektsfall på 43 millioner pund – tilsvarende 495 millioner kroner – i året fra 1. juni til 31. mai.

Det er ventet at inntektene i neste regnskapsår vil falle ytterligere, ettersom man har rundet over et år med koronarestriksjoner.

– Denne perioden gjelder til og med mai 2020, nesten et år siden nå. Likevel forteller den noe om de første økonomiske konsekvensene av pandemien og de betydelige reduksjonene i nøkkelinntekter, sier Liverpool-direktør Andy Hughes til klubbens nettsted.

(©NTB)

Flere nyheter: