Menu
Økokrim anker ikke dommen mot John Carew, som tidligere i november ble dømt til 14 måneders ubetinget fengsel i skattesvik-saken. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Økokrim anker ikke dommen mot John Carew

Økokrim anker ikke dommen mot John Carew. Den tidligere fotballspilleren ble tidligere denne måneden dømt til 14 måneders ubetinget fengsel for skattesvik.

Av NTB | 30.11.2022 15:07:28

Kriminalitet og rettsvesen: Økokrim skriver i en pressemelding at dommen ikke ankes fra deres side. Det er ikke kjent hvorvidt Carew selv anker dommen eller om han godtar den.

– Vi er ikke fornøyd med alt som står i dommen, men han er idømt en lang fengselsstraff for grovt skattesvik. På bakgrunn av en helhetsvurdering har vi derfor kommet fram til å ikke anke dommen, sier førstestatsadvokat Marianne Bender.

43-åringen ble i Oslo tingrett tidligere denne måneden dømt til ett år og to måneders fengsel for grovt uaktsomt skattesvik.

Økokrim mente den tidligere fotballstjernen og eiendomsinvestoren unndro 5,4 millioner kroner i skatt over en periode på seks år. I disse årene var Carew formelt bosatt i Storbritannia, men oppholdt seg så mye i Norge at det utløste skatteplikt.

Oslo tingrett dømte ham for å ha unnlatt å oppgi skattepliktig inntekt på om lag 12,8 millioner kroner og formue på 307 millioner kroner. Retten slo fast at Carew var skattepliktig til Norge for all sin inntekt og formue i tiltaleperioden.

Økokrim ba om at Carew skulle dømmes til to års fengsel, men han fikk strafferabatt etter å ha gitt en uforbeholden tilståelse i retten.

Flere nyheter: