reklame for Sheiken Bowling
Menu
Det er en økning i saker som gjelder seksuelt krenkende atferd mot barn, i Trøndelag politidistrikt. Foto: Annika Byrde / NTB

Økning i saker om seksuelt krenkende atferd mot barn i Trøndelag

Trøndelag politidistrikt er bekymret over at antall saker som omhandler seksuelle overgrep mot barn under 16 år, øker i politidistriktet.

Av NTB | 16.02.2022 12:11:28

Kriminalitet og rettsvesen: I 2021 hadde Trøndelag politidistrikt om lag like mange saker som året før, men det har vært endringer i kriminalitetsbildet.

I fjor ble det registrert 23.889 saker i 2021, mot 23.865 saker i 2020,

Blant de største endringene er en økning i saker som gjelder seksuelt krenkende atferd mot barn under 16 år og fremstilling av seksuelle overgrep mot barn.

Politimester Nils Kristian Moe sier denne økningen bekymrer, men sier også at tallene trolig speiler at dette har vært et prioritert område for Trøndelag politidistrikt i 2021, og at de avdekker flere saker enn tidligere.

– Vi har blant annet styrket arbeidet mot seksuelle overgrep mot barn på internett dette året, og enkelte saker har mange fornærmede, sier Moe.

Av andre endringer er økning i bedragerisaker og tyverier fra boder og garasjer, mens det har vært nedgang i trafikksaker som gjelder hastighet og kjøring i påvirket tilstand. Det har også vært en nedgang i saker som gjelder bruk og besittelse av narkotika, samt sykkeltyverier.

(©NTB)

Flere nyheter: