Menu
Oklahomas republikanske guvernør Kevin Stitt undertegnet onsdag USAs strengeste abortlov. Rundt halvparten av landets delstater ventes å begrense muligheten til å ta abort om landets høyesterett i sommer som ventet setter høyesterettskjennelsen Roe vs. Wade til side. Foto: Sue Ogrocki / AP / NTB

Oklahomas guvernør undertegnet USAs strengeste abortlov

Oklahomas guvernør, republikaneren Kevin Stitt, har undertegnet USAs strengeste abortlov. I praksis er abort dermed forbudt i delstaten med umiddelbar virkning.

Av NTB | 26.05.2022 02:30:54

Sosiale forhold: Delstatsforsamlingen godkjente forbudet, som gjelder fra første dag av svangerskapet, forrige uke.

Unntakene der abort er tillat, er når det er nødvendig for å redde livet til moren eller om graviditeten er et resultat av voldtekt eller incest som er meldt til politiet.

Loven vil, i likhet med en lov som er vedtatt i Texas, tillate at hvem som helst kan saksøke abortleger og andre som hjelper kvinner å avbryte et svangerskap.

Av delstatens abortklinikker, hadde to av fire allerede stengt dørene tidligere i mai, da Stitt godkjente et forbud mot abort etter sjette uke, da mange ikke vet at de er gravide. De to siste varslet at de ville måtte stenge umiddelbart når den siste loven trådte i kraft.

– Jeg lovte Oklahomas innbyggere at jeg som guvernør ville undertegne enhver lov som beskytter det ufødte liv som havner på pulten min, og jeg er stolt av å holde det løftet i dag, sier Stitt i en uttalelse.

(©NTB)

Flere nyheter: