fbpx
Menu
Arkivbilde: E. Solberg / Radio Haugaland

Øker støtten til Sildajazzen

Kulturrådet øker støtten til Sildajazz og Fartein Valen-festivalen neste år. Vise- og Lyrikkfestivalen mister all støtte fra Kulturrådet.

Av Egil M Solberg | 12.12.2019 14:39:00

Kultur: Etter årets siste rådsmøte har Kulturrådet fordelt 160 millioner kroner til musikkfestivaler over hele landet.

Sildajazz går i 2020 opp 150 000 kroner i støtte. Sildajazz får 750.000 i statsstøtte, mens Fartein Valen-festivalen får 250.000 kroner – som også får mer i støtte enn tidligere.

– Dette er utrolig gledelig, og en fantastisk nyhet både for festivalen og byen. Det økte tilskuddet gir oss litt mer armslag og muligheten til å lage en enda bedre festival, sier Sildajazz Andreas Risanger Meland.

Virkeligheten er imidlertid fortsatt at Sildajazz mottar mye lavere tilskudd både fra Kulturrådet og fra fylket enn festivaler det er naturlig å sammenligne seg med.

– Jeg tolker dette som et signal om at Kulturrådet ser hvilken betydning festivalen har i dag, og at de ønsker å legge til rett for en fortsatt positiv utvikling i årene fremover, sier han.

Mister støtten

Samtidig mister Vise- og Lyrikkfestivalen i Haugesund støtten fra Kulturrådet.

Det er tre festivaler som faller helt ut av ordningen. Det gjelder Øyafestivalen i Oslo, Bergenfest i Hordaland og Vise og lyrikk-festivalen i Haugesund i Rogaland. De to førstnevnte fikk varsel om kutt for ett år siden.

Den Festivalen i Vangen får heller ingen støtte fra Kulturrådet.

– Vi er skuffet over ikke å ha fått tildelt midler fra Norsk kulturråd, spesielt hadde vi håpet at det aktive arbeidet vi gjør mot familier og inkludering av barn og unge skulle gjøre oss kvalifisert til støtte, sier styreleder Henry Røthing til Haugesunds avis.

Oversikt

Flere nyheter: