Menu
Statens vegvesen øker kapasiteten på riksveifergene i nord, blant annet mellom Bognes og Skarberget der dette bildet er tatt. Foto: Marianne Løvland / NTB

Økende trafikk i nord – ekstra ferger settes inn

Statens vegvesen har økt kapasiteten på riksveifergene i nord. Årsaken er økende trafikk, blant annet av utenlandske turister.

Av NTB | 03.06.2022 14:15:54

Økonomi og næringsliv: Etter to år med pandemi og ulike restriksjoner kan det se ut som de utenlandske turistene er tilbake på norgesferie. Statens vegvesen opplyser at de observerer mange bobilturister på veiene og på fergesambandene i nord.

For at det skal bli bedre kapasitet i pinsen, starter Vegvesenet sommerrute allerede nå på flere av sambandene. Det er også blant annet satt inn ekstra ferger eller større ferger for å bedre kapasiteten, og det er satt inn vakter på noen fergekaier.

– Vi håper tiltakene bidrar til noe mindre kø for dem som reiser med ferger, sier Kristin Sortland fra fergeavdelingen i Statens vegvesen.

Det er rutene Bodø-Røst-Værøy-Moskenes, Bognes-Lødingen, Bognes-Skarberget og Drag-Kjøpsvik som er de fire sambandene som Vegvesenet har ansvar for i nord.

Alle ligger i Nordland fylke og er sentrale for reiser i landsdelen, uansett om man skal til Lofoten, Vesterålen eller videre nordover.

(©NTB)

Flere nyheter: