Menu
Helseminister Jens Spahn mener det må innføres strengere restriksjoner for å få bukt med økende koronasmitte i Tyskland. Foto: Michael Sohn / AP / NTB

Økende aggresjon mot helsepersonell i Tyskland

Tyske fagforeninger melder om økende aggresjon og trusler mot leger og sykepleiere som støtter vaksinering mot koronaviruset.

Av NTB | 13.11.2021 03:10:19

Kriminalitet og rettsvesen: – Leger melder om fiendtlige handlinger og trusler stadig oftere under pandemien, sier Susanne Johna, leder i legeforeningen Marburger Bund.

Tysklands kriminalpoliti BKA sa nylig at de anser vaksinemotstandere og koronafornektere for å være en «relevant risiko» når det gjelder angrep på vaksinesentre og legekontorer.

Ifølge BKA er det en reell risiko for i det minste å bli utsatt for verbal utskjelling, og i verste fall kriminelle angrep, heter det i avisa Frankfurter Allgemeine søndag.

Johna sier at hun selv har fått mange trusler.

Det tyske sykepleierforbundet melder om det samme. Grit Genster i forbundet Verdi sier de opplever at pasienter er mer aggressive enn før, særlig i forbindelse med hygienetiltak som isolering, kontaktrestriksjoner, munnbindpåbud og PCR-tester.

Ofte oppstår det krangler ikke bare med pasienter, men også med pasientenes pårørende, sier hun.

Helseminister Jens Spahn fulgte opp.

– Vi må gjøre alt for å bryte dynamikken, ellers blir det en bitter desember for hele landet, sa han.

Spahn ber nå om at de såkalte 2G-reglene innføres i flere delstater, slik de allerede er blant annet i Berlin.

Tyske myndigheter meldte om 48.640 nye smittetilfeller siste døgn, det nest høyeste tallet siden pandemien startet i fjor. Rekorden var torsdag med 50.196 nye smittede.

De høye smittetallene tilskrives den beskjedne vaksineringen i landet. Bare 67 prosent av befolkningen på 83 millioner mennesker er fullvaksinert, og det fins en aktiv motstand mot vaksinering.

– Jeg må blokkere folk fra Twitter- og Facebook-kontoene mine praktisk talt hver eneste dag, sier hun.

Det tyske smittevernbyrået Robert Koch Institut sa fredag at det må innføres langt strengere restriksjoner for å få bukt med en fjerde smittebølge. Blant annet bør alle større arrangementer avlyses,

Koronapass har vært påkrevd i mange situasjoner lenge allerede, men 2G innebærer at uvaksinerte ikke slipper inn blant annet på restauranter, kino, frisør og sportsarrangementer overhodet, selv med en negativ test.

(©NTB)

Flere nyheter: