Menu
Stavanger Oilers slo Sparta torsdag. Her fra en kamp tidligere i sesongen. Foto: Annika Byrde / NTB

Oilers økte ligaledelsen med seier mot Sparta – Frisk knuste Grüner

Stavanger Oilers slo Sparta 4-1 i torsdagens kamp i eliteserien i ishockey, og økte med det ligaledelsen ned til Stjernen. Frisk Asker knuste Grüner 7-1.

Av NTB | 20.01.2022 21:36:17

Sport: Stjernen ledet lenge ligaen og så svært sterke ut i kampen om seieren. Oilers har imidlertid våknet og levert godt i det siste. Torsdag var intet unntak, til tross for god motstand fra Sparta.

Det skiller nå seks poeng ned til Stjernen på 2.-plass.

Sparta kunne med seier delt 2.-plassen med Stjernen, men holder ennå tredjeplassen.

Steven Whitney scoret kampens første mål etter et kvarters spill. Pucken gikk raskt i Oilers-angrepet, og Whitney fikk til slutt æren av å hamre den i nettet.

Snaut fem minutter inn i 2. periode utlignet Hans Kristian Jakobsson. Spartas poengkonge avsluttet fra hjørnet, og pucken gikk via Oilers-målvakt Henrik Holm og i mål.

Mot slutten av perioden fikk Jakobsson en ny mulighet til å score, men Holm reddet svenskens straffeforsøk.

Midtveis i 3. periode kranglet Tommy Kristiansen inn 3-1. Samme mann assisterte Dan Kissel da han satte pucken i tomt bur.

Til tross for utklassingen ble det i sluttsekundene ampert på isen. Med tre sekunder igjen gikk Frisk-spiller Eskild Wold i ryggen på Grüners Stian Thorbjørnsen. Thorbjørnsen ble liggende på isen etter taklingen, og Wold fikk matchstraff.

I etterkant pådro både Frøshaug og Steffen Frøberg seg matchstraffer etter å ha havnet i klinsj i det sekundene rant av klokka.

Frisk innehar fjerdeplassen i ligaen, med fire poeng opp til Sparta.

Seks minutter senere sendte Dennis Sveum pucken i krysset fra blålinjen. Sparta-målvakt Jake Paterson var godt dekket og så aldri pucken.

I torsdagens andre oppgjør ble Grüner slått 7-1 av Frisk Asker. Viktor Granholm scoret tre mål, mens Mats Frøshaug bidro med ett mål og to assist for Asker-laget.

(©NTB)