Menu
Sondre Paulsen scoret flere ledermål for ØIF Arendal i returkampen mot PAUC i europaligakvalifiseringen, men drømmen om gruppespillet ble knust i Frankrike. Foto: Geir Olsen / NTB

ØIF Arendal yppet seg i Frankrike før europaligadrømmen ble knust – slått 40-22

ØIF Arendal måtte vinne borte mot franske PAUC for å ta seg til gruppespill i europaligaen. Laget var på høyde med vertene i 20 minutter, men ble knust 40-22.

Av NTB | 28.09.2021 20:22:52

Sport: Tross godt spill i hjemmekampen hadde ØIF Arendal en stor oppgave etter 27-27 i egen hall. Laget tok ledelsen ni ganger i den første omgangen i Aix-en-Provence tirsdag, men PAUC rykket rett før pause og herjet med gjestene i 2. omgang.

– Vi gikk tomme for krefter og fikk ikke opp energinivået som kreves for å henge med i kamper som dette, sa André Jørgensen Hofstøl til ØIF Arendals nettsted.

– En elendig kamp for vår del, uten energi. Da blir man straffet hardt mot så god motstand, sa trener Kristijan Jurisic.

Hjemmelaget svarte med tre strake mål og skaffet seg kampens første tomålsledelse på 13-11. ØIF Arendal kom ikke à jour igjen, og PAUC gikk til pause med 16-13 på tavla.

Etter pause fosset hjemmelaget fra og var oppe i sju måls ledelse før det var spilt fem minutter. Resten ble en parademarsj for PAUC mot utklassingsseier.

Gruppespillet med 24 lag (hvorav halvparten var direktekvalifiserte) trekkes torsdag og avvikles i tiden 19. oktober til 8. mars. Det blir uten norske lag.

Det startet imidlertid bra. ØIF Arendal gikk respektløst til verks, og Fredrik Børm scoret kampens første mål. Det var det første av ni ledermål for gjestene. Sondre Paulsen sto for tre av dem, det siste til 10-11 etter vel 20 minutters spill.

– Vi må ta lærdom av dette, analysere hva som gikk galt og hvordan vi skal unngå at slike situasjoner noen gang gjentar seg, sa Jurisic til oifarendal.no.

(©NTB)

Flere nyheter: