powergym
Menu

Oi oi oi – for en natt

Overstadig på plenen, alkohol i ryggsekken, ville hoppe på sundet og brytekamp med trafikkskilt. Dette er blant overskrifter i nattens politilogg.

Av Egil M Solberg | 11.03.2017 06:30:25

23.11 – Fartskontroll i Karmøytunellen
En UP-patrulje gjennomførte fartskontroll inne i Karmøytunellen. Målingen var en såkalt gjennomsnittsmåling og resulterte i fire forenklede forelegg. Høyeste hastighet var 107 km/t i 80 km/t sonen. Det gir en bot på 8.300 kr.

00.42 – Overstadig på en plen
En kvinne i 50-årene ble innbrakt fra et boligfelt på nord-Karmøy hvor hun hadde lagt seg ned på en plen. Overstadig beruset og ikke i stand til å ta vare på seg selv. Innbrakt til drukkenskapsarrest for avrusing. Får sove rusen av seg her. Ingen anmeldelse.

00.46 – Røykte hasj i Haugesund
En politipatrulje påtraff en mann 50-årene ute i Haugesund sentrum i natt. De fant grunn til å mistenke mannen for røyking av hasj, noe en urinprøve senere bekreftet. Mannen erkjente forholdet, patruljen opprettet sak og vakthavende politiadvokat utferdiget et forelegg. Mannen vedtok boten på kr 3.000 og ble deretter dimittert.

00.56 – 14-åringer med alkohol i ryggsekken
En patrulje kom i kontakt med to unge jenter på 14 år som skulle på fest i Vindafjord i natt. De hadde med seg alkohol i ryggsekken. De erkjente også å ha drukket alkohol, men i så små mengder at det ikke var synlig. Jentene ble kjørt hjem til sine foresatte.

00.59 – Ville hoppe i Smedasundet
En politipatrulje fikk hindret en kvinne i slutten av 20-årene i å hoppe på sjøen i Smedasundet i natt. Alkohol og et trøblete kjærlighetsforhold var en del av bakgrunnen. Kvinnen ble transportert til legevakten og derfra overlatt til sin familie. Ingen straffesak, kun omsorg, sier politiet.

01.06 – Urinering på gata i Haugesund
En mann i begynnelsen av 40-årene, som ikke klarte å holde seg lenger, er anmeldt for at han urinerte i gågata i Haugesund fremfor å bruke et av de offentlige toalettene i sentrum. Til tross for at mannen bokstavelig talt ble tatt med buksene nede erkjente han ikke straffeskyld. Sak er opprettet av patruljen.

01.24 – Overstadig beruset mann
En mann i 20-årene på Stord, som vi kjenner fra tidligere, ringte og sa at han ville ta livet sitt i natt. En patrulje sporet mannen opp på en fest og fikk han i tale. Han var overstadig beruset og henvendelsen til oss var for fylleprat å regne. Mannen ble vurdert til ikke å kunne ta vare på seg selv. Han ble innsatt i drukkenskapsarrest i Haugesund for avrusing. Ingen sak.

01.52 – Falsk legitimasjon i Haugesund
En observant dørvakt i Haugesund avslørte at en ung kvinne forsøkte å komme seg inn på stedet ved hjelp av sin venninnes ID-kort i natt. Begge jentene ble bortvist fra sentrum og det er rutinemessig opprettet sak.

02.47 – Bruk av narkotika i Haugesund
En politipatrulje påtraff en mann i midten av 20-årene som de mistenkte for å ruse seg på annet enn alkohol. Mannen erkjente å røyke hasj og det ble også bekreftet av en urinprøve. Mannen ble avhørt og sak opprettet.

03.01 – Brytekamp med trafikkskilt
En mann i midten av 20-årene ble observert av en politipatrulje da han demonstrerte at han var sterkere enn et trafikkskilt i Haugesund i natt. Trafikkskiltet klarte han å bende slik at det ble skjevt. Mannen, som var beruset, ble bortvist fra Haugesund sentrum resten av natten. Dette pålegget brøt han etter kun noen minutter. Han ble derfor satt inn i drukkenskapsarresten for avrusing og for å forhindre ytterligere skadeverk. Han ble anmeldt for ikke å ha etterkommet politipatruljens pålegg.

03.30 – Promillekjøring på Stord
Øyenvitner meldte fra om en bil som hadde vært ute av veien og fått hjelp til å komme seg opp på veien igjen. En politipatrulje etterforsket seg frem til bilen og bileier. Bileier var en mann i begynnelsen av 20-årene som politiet kjenner godt fra tidligere. Han var beruset, men nektet for å ha kjørt bilen. Han ble tatt med til legevakt for sikring av nødvendige prøver. Sak opprettes.

03.53 – Ville ha hjelp til mannen
En kvinne i midten av 20-årene ringte nødtelefonen for å be om hjelp med en beruset mann utendørs i Haugesund sentrum i natt. En patrulje ble sendt til stedet. Der viste det seg at både hun og mannen var så beruset at de ikke kunne ta vare på seg selv. Begge to endte i drukkenskapsarrest for avrusing. Det er uvisst om de kun har ruset seg på alkohol. Det må undersøkelser på morgenkvisten vise.