reklame for Sheiken Bowling
Menu
Ohi Omoijuanfos Brøndby straffes hardt for supporterbråk. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Ohis Brøndby fratatt retten til å ha bortesupportere – fikk også kjempebot

Brøndby får ikke ha et eget felt med supportere i de gjenstående bortekampene i dansk fotball i 2022. Klubben bøtelegges også kraftig for supportervold.

Av NTB | 04.10.2022 13:30:52

Sport: Det er disiplinærinstansen i dansk fotball som straffer hovedstadsklubben for bråket som oppsto i forbindelse med superligakampen mot Viborg for en tid tilbake.

Boten Brøndby er ilagt lyder på 400.000 danske kroner. I tillegg får ikke klubben lov til å samle sine supportere under de tre gjenstående bortekampene før den danske ligaen tar vinterpause.

– Fotballens Disiplinærmyndighet er i besittelse av videomateriale fra Viborg FF, som viser spesielt voldelig og aggressiv oppførsel fra noen av Brøndby IFs tilskuere overfor kontrollører og politiet på kampen, heter det i begrunnelsen for straffen.

– På denne bakgrunn har Fotballens Disiplinærinstans behandlet en sak mot Brøndby IF. Organet tok i august en avgjørelse om at Brøndby IF ikke kan ha fans til stede på neste kamp i Parken, og i dette tilfellet har organet økt sanksjonen, lyder den videre.

Brøndby har fire nordmenn i sin spillerstall: Ohi Omoijuanfo, Sebastian Sebulonsen, Henrik Heggheim og Sigurd Rosted.

Hovedstadsklubben ligger på en svært beskjeden tiendeplass på tabellen i superligaen etter elleve serieomganger. Kun to poeng skiller ned til Aalborg under nedrykksstreken.

(©NTB)

Flere nyheter: