reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Molde-jubel ved Ohi Omoijuanfo (t.v.) og Etzaz Hussain i europaligaen. Foto: Bryan Keane / INPHO / NTB

Ohi reddet Molde til 2-1-seier over Dundalk i europaligaen

Molde spilte en svak førsteomgang, men kom seg på beina og slo irske Dundalk 2-1 i europaligaens gruppespill. Ohi Omoijuanfo avgjorde med et straffemål.

Av NTB | 22.10.2020 20:53:01

Sport: – Det smakte godt med tre viktige poeng. Vi kom under og var ikke veldig bra i første omgang, men i andre omgang kjørte vi over dem. De fikk litt trykk på slutten, men det er naturlig når vi skal holde på ledelsen, sier matchvinner Ohi til TV 2.

Sean Murray headet Dundalk i ledelsen etter 35 minutters spill. Det var småpent spill av hjemmelaget i forkant av scoringen, men også svakt forsvar fra Moldes side. Murray fikk gå opp helt alene og styre ballen inn til 1-0.

Etzaz Hussain utlignet etter vel timen. Skuddet hans gikk via en Dundalk-forsvarer og inn. Molde var klart best i 2.-omgangen og løftet spillet sitt betraktelig fra de svært skuffende første 45 minuttene.

Omoijuanfo var trygg på et straffespark innbytter Erling Knudtzon sikret. Han løp inn i 16-meteren og var altfor rask for Dundalks Sean Gannon. Han hektet Knudtzon klokkerent.

Omoijuanfo valgte å sende straffen nede langs bakken, og skuddet var mer enn nok til å gjøre 1-1 til 1-2.

Like før slutt hadde Dundalk en kjempesjanse til utligning i de mange overtidsminuttene.

Dundalk hadde veldig lite å stille opp med utover i andreomgangen. Molde styrte kontrollert inn til tre poeng.

Søndag kommer Strømsgodset til Molde for Eliteserien-kamp.

De to beste lagene fra gruppen går videre til cupspillet. Torsdagens seier ga Molde den starten de måtte ha for å ha en realistisk mulighet til å avansere.

Dette er Moldes neste kamper i turneringen: 29. oktober Rapid Wien (hjemme) og 5. november Arsenal (borte).

Moldes form var et stort utropstegn i negativ forstand en stund. I Eliteserien er det blitt hele sju tap på de tolv siste kampene. Men etter triumfen i Dublin, står Molde med tre strake seirer i det siste.

Arsenal og Rapid Wien er de to andre lagene i puljen. Torsdag vant Arsenal 2-1 i Østerrike etter en snuoperasjon.

(©NTB)

Flere nyheter: