Menu
Thomas Ulsrud og hans lag får ikke kjempe om VM-medaljer i curling i Glasgow i månedsskiftet mars-april. Mesterskapet er avlyst på grunn av koronaviruset. Foto: Jonas Ekströmer, TT / NTB scanpix

Også mennenes curling-VM er avlyst

To dager etter at kvinnenes curling-VM ble avlyst rett før turneringsstart er det klart at også mennenes VM i Glasgow blir offer for koronaviruset.

Av NTB | 14.03.2020 19:01:33

Sport: Avgjørelsen om avlysning ble fattet av arrangøren lørdag og offentliggjort på Det internasjonale curlingforbundets (WCFs) nettsted. Også VM i mixed double er avlyst.

Mens Norge ikke var kvalifisert for kvinnenes VM i Canada, skulle Thomas Ulsruds nye lag med Magnus Vågberg, Markus Høiberg, Steffen Walstad og Torger Nergård representere Norge i Glasgow.

Mesterskapet skulle avvikles i tiden 28. mars til 5. april.

– Som arrangør av store stevner er sikkerheten og helsen til alle involverte av aller største betydning. Etter råd fra myndighetene må vi med beklagelse melde at vi i samråd med WCF har besluttet å avlyse VM, heter det i en uttalelse fra arrangøren.

WCF-president Kate Caithness ber om forståelse for avgjørelsen og sier at man vil se på eventuelle endringer i OL-kvalifiseringskriteriene som følge av avlysningen.

Kort etter avgjørelsen om mennenes VM ble det klart at også VM i mixed double i Kelowna i Canada er avlyst. Det mesterskapet skulle avvikles i tiden 18.-25. april, med norsk deltakelse.

(©NTB)

Flere nyheter: