reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Depotområdet i Melbourne rigges ned etter at Australias Grand Prix ble avlyst på kort varsel i mars. Nå er sesongens ni første Formel 1-løp avlyst på grunn av viruspandemien. Foto: Michael Dodge, AAP via AP / NTB scanpix

Også Canadas GP utsatt, Formel 1-lagene krangler om kutt

Canadas Grand Prix i Montreal ble tirsdag den niende VM-runden i Formel 1 som er utsatt eller avlyst på grunn av koronaviruspandemien.

Av NTB | 07.04.2020 21:02:23

Sport: Løpet i Montreal skulle etter planen avholdes 14. juni, men tirsdag kastet arrangøren inn håndkleet. Det er håp om å omberamme løpet til et senere tidspunkt, men i øyeblikket er det usikkert om det går.

Sesongen skulle opprinnelig omfatte 22 løp, men så langt er de ni første utsatt eller avlyst, og det er uklart når sesongen i verdens mest prestisjetunge motorsportserie kan starte. Det jobbes med en revidert terminliste med 15 til 18 løp. For å kåre en verdensmester må man avvikle minst åtte.

Mandag hadde Formel 1-lagene et fem timer langt telefonmøte der de diskuterte kostnadsreduserende tiltak, men uten å oppnå enighet. McLaren-teamsjef Zak Brown har sagt at han frykter at flere lag vil gå under om man ikke handler raskt for å senke kostnadene.

Lagene var allerede enige om å senke budsjettaket fra 175 til 150 millioner dollar, men forsøket på å komme videre ned til 125 millioner førte ikke fram.

Ferrari argumenterte med at ett tak for alle lagene ikke er rettferdig, ettersom mange av de små lagene kjøper deler fra de store, som har betydelige utviklingskostnader knyttet til disse. Red Bull og Ferrari ønsker ikke taket lavere enn 150 millioner dollar, mens Mercedes er på glid, men vil ha garantier om at det ikke bare er et forsøk fra de små på å utligne de ledende lagenes forsprang.

Lagene skal møtes igjen snart for å fortsette diskusjonen. Et løpende tema er også når sesongen skal starte. Blant annet vil man diskutere om de første løpene skal kjøres uten tilskuere slik at man kan komme i gang før det lempes på reglene om sosial distanse.

(©NTB)

Flere nyheter: