Menu
Sebastian Ogier leder Rally Mexico etter solid kjøring. Foto: Micke Fransson, TT via AP / NTB scanpix

Ogier vant Rally Mexico, søndagens fartsprøver avlyst av virushensyn

Sebastien Ogier tok seieren i Rally Mexico. Etter lørdagens fartsprøver avlyste arrangøren resten av arrangementet som følge av koronaviruset.

Av NTB | 15.03.2020 09:31:33

Sport: Ogier tok dermed seieren 27,8 sekunder foran regjerende verdensmester Ott Tänak fra Estland. Tänak nærmet seg mot slutten av dagen, men ikke nok til å vinne.

Finske Teemu Suninen endte som tredjemann, 37,9 sekunder bak Ogier.

– En seier er selvfølgelig en seier, men denne føles annerledes enn alle andre. Respekt for menneskeliv må stå over alt annet, og om vi setter våre tilhengere i fare så er en seier verdiløs, sa Ogier til wrc.com med henvisning til virussituasjonen.

Franskmannen vant rallyet i Mexico for sjette gang i karrieren. Ogier tok like mange VM-titler på rad inntil Tänak slo ham i fjor. Nå har begge ny arbeidsgiver. Ogier kjører for Toyota, Tänak for Hyundai.

Tänak ledet rallyet inntil han tidlig lørdag kjørte på en stein og skadet hjulopphenget. Han falt til 4.-plass før han kjørte seg opp igjen.

– Det var helt min feil, og uten den tabben lå alt an til seier, sa Tänak, som bare er nummer fem i VM-sammendraget etter at han krasjet i Rally Monte-Carlo og ble uten poeng der. Ogier leder VM foran Elfyn Evans og Thierry Neuville. De tre har hver sin seier så langt i sesongen.

– Nå får lagene og mediene sjansen til å vende hjem til sine land før enda flere stenger grensene på grunn av viruset, sa løpsdirektør Patrick Suberville.

Ole Christian Veiby var norsk deltaker i rallyet. Han endte på 10.-plass. Det ga 3.-plass i WRC2-klassen som ble vunnet av svenske Pontus Tidemand. Veiby endte i sin Hyundai 15.32,2 minutter bak Ogier og vel fem minutter bak Tidemand.

Solberg, som kjører for Sverige, startet i WRC3-klassen og var bestemann utenom toppklassen WRC på de to første fartsprøvene. På den tredje, sagnomsuste El Chocolate, var uhellet ute for 18-åringen.

Han kjørte inn i en stein som slo hull på beskyttelsesplaten og ødela motoren.

– Å måtte bryte løpet så tidlig er utrolig skuffende, sa han.

Bak arrangørenes beslutning om å avlyse søndagens kjøring lå blant annet de stadig mer omfattende reiserestriksjonene i mange land.

Oliver Solberg debuterte i Rally Mexico 15 år etter at faren Petter vant løpet. Han måtte bryte etter et uhell allerede på den tredje fartsprøven fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: