Menu
Sebastian Ogier leder Rally Mexico etter solid kjøring. Foto: Micke Fransson, TT via AP / NTB scanpix

Ogier økte ledelsen i Rally Mexico

Sebastien Ogier økte sin ledelse i Rally Mexico i løpet av de tre formiddagsprøvene lørdag. Han er 28,3 sekunder foran finske Teemu Suninen.

Av NTB | 14.03.2020 20:46:39

Sport: Ytterligere seks sekunder bak følger regjerende verdensmester Ott Tänak, som var klart raskest på prøven som avsluttet lørdagens formiddagsøkt.

– Jeg tok det rolig, spesielt i begynnelsen der det var mange steiner i veien. Jeg ville ikke risikere en punktering, sa Ogier til wrc.com etter å ha tapt 6,1 sekund til Tänak på den prøven.

Ogier økte igjen med seier på den første ettermiddagsprøven.

Franskmannen ble verdensmester seks år på rad inntil Tänak slo ham i fjor. Nå har begge ny arbeidsgiver. Ogier kjører for Toyota, Tänak for Hyundai. Suninen i Ford sørger for at tre lag kniver om seieren i Mexico.

Toyota-førerne Elfyn Evans og Kalle Rovanperä henger også med, henholdsvis 51,5 sekunder og 1.34,7 minutter bak lederen.

Nordmannen snurret rett før mållinja på den første ettermiddagsprøven.

– Bortsett fra det kjørte jeg rent. Nå skal jeg prøve å holde meg på veien og komme gjennom dagen, sa han.

Solberg, som kjører for Sverige, startet i WRC3-klassen og var bestemann utenom toppklassen WRC på de to første fartsprøvene. På den tredje, sagnomsuste El Chocolate, var uhellet ute for 18-åringen. Han kjørte inn i en stein som slo hull på beskyttelsesplaten og ødela motoren.

– Å måtte bryte løpet så tidlig er utrolig skuffende, sa han.

Ole Christian Veiby er norsk deltaker i rallyet. Han er på 10.-plass etter 16 av de 24 fartsprøvene i rallyet. Det gir 3.-plass i WRC2-klassen som ledes av svenske Pontus Tidemand. Veiby er i sin Hyundai 13.39,5 minutter bak Ogier og vel fem og et halvt minutt bak Tidemand.

Oliver Solberg debuterte i Rally Mexico 15 år etter at faren Petter vant løpet. Han måtte bryte etter et uhell allerede på den tredje fartsprøven fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: