reklame for Sheiken Bowling
Menu
Fotomontasje av Slovenias landslagssjef Dragan Adzic og Norges Stine Bredal Oftedal. Foto: Tor Erik Schrøder, Beate Oma Dahle / NTB

Oftedal hylles av «skummel» Slovenia-sjef: – Den beste i verden

Slovenia-trener Dragan Adžić løfter Stine Bredal Oftedal til skyene før mandagens avgjørende EM-kamp i håndball.

Av NTB | 13.11.2022 13:11:08

Sport: Norge sikrer semifinaleplassen med seier. Uavgjort kan også holde til norsk avansement.

– En luring og en trener som skaper stor energi i laget sitt. Han får sine lag alltid til å bli fighterlag. På banen og benken synes jeg han noen ganger ser veldig skummel ut, men når han smiler til deg, virker han veldig varm, sier Oftedal til NTB om Adžić.

Hans største bragd som trener kom da han slo Norge med hjemlandet Montenegro i EM-finalen i 2012. Det skjedde noen måneder etter at Norge hadde vunnet OL ved å slå samme motstander i gullkampen.

Adžić lyser opp når navnet Stine Bredal Oftedal kommer på bordet. – Ojojojoj, Oftedal. Min favorittspiller i 13 år og den beste i sin posisjon av alle i hele verden. Jeg har fulgt henne lenge, helt siden hun spilte juniormesterskap. Hun er en eksellent spiller og med en flott personlighet, sier Adžić til NTB mens han sprekker opp i sitt bredeste smil.

Med på det norske laget den gangen var Oftedal, Silje Solberg-Østhassel og Katrine Lunde. De er de eneste som fortsatt spiller på landslaget.

Mandag møter de blikket til Adžić i Arena Stožice. Det skjuler også en beundring av hva Norge har fått til i kvinnehåndball siden gjennombruddet i 1986.

– Jeg er besatt av norsk håndball. Jeg liker å se Norge spille og lære av hva det laget gjør. Det samme gjelder å spille mot dem. Derfor er også EM-gullet fra 2012 min største prestasjon som trener. Vi (Montenegro) var best etter 80 minutter, sier Adžić.

Slår Slovenia Norge, åpner puljen seg opp. Alt vil bli avgjort onsdag da det skal spilles tre kamper. Norge møter Danmark den kvelden.

– Kan du gjenta suksessen fra 2012 med Slovenia?

– Hva skal jeg si? Men Norge er favoritter, sier Adžić.

Norge tapte finalen for ti år siden 31-34 etter at det sto 24-24 ved ordinær tid. Det måtte spilles fire ekstraomganger.

Arrangøren venter opp til 7000 tilskuere. Det vil i så fall være klar publikumsrekord så langt i mesterskapet.

(©NTB)

Flere nyheter: