Menu
Politiadvokat Inger-Lise Høyland og seksjonsleder Tore Salvesen ankommer pressekonferansen om dobbeltdrapet i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Ofrene og de siktede i dobbeltdrapssaken i Bergen kjente hverandre

De drepte i dobbeltdrapssaken i Bergen var ikke tilfeldige ofre. De siktede og ofrene kjente hverandre, ifølge politiet, som sier at flere kan bli pågrepet.

Av NTB | 15.01.2020 16:55:30

Kriminalitet og rettsvesen: – Alle involverte kjenner hverandre. Det er ikke snakk om helt tilfeldige ofre, sa politiadvokat Inger-Lise Høyland i Vest politidistrikt på en pressekonferanser onsdag.

– Vi er fortsatt tidlig i etterforskningen. Det er mange involverte, og hendelsesforløpet er ikke avklart. Vi utelukker ikke flere pågripelser, sa hun.

Mellom 30 og 40 politifolk jobber med saken, og politiet har mottatt om lag 70 tips, ifølge politiinspektør Tore Salvesen.

– Vi er fortsatt avhengige av tips fra folk som mener de har informasjon som kan være relatert, sa han på pressekonferansen.

En 29 år gammel kvinne og en mann i 40-årene ble funnet døde ved Osavatnet i Bergen mandag. Til sammen er fire menn siktet i saken, tre av dem for drap eller medvirkning til dette.

Bergensmennene på 56 og 36 år var de første som ble pågrepet i saken. 36-åringen nekter straffskyld og begjærte seg løslatt, mens den eldste ikke har villet stille i avhør, skriver Bergens Tidende.

Begge er kjent for politiet fra tidligere forhold og har flere tidligere straffedommer mot seg.

De siktedes forsvarere har ikke besvart NTBs henvendelser onsdag.

Politiet gjorde onsdag undersøkelser både ved et hospits i Møllendalsveien og ved et kommunalt botilbud i Arna. Disse undersøkelsene fortsetter framover, ifølge Salvesen.

Hospitset regnes som sentralt i hendelsesforløpet som endte med at kvinnen og mannen ble dumpet ved Osavatnet i Arna i Bergen, der de mandag ble funnet under en presenning. En teori politiet jobber etter, er at de to først ble drept et sted før de ble fraktet til funnstedet.

Dagbladet meldte tirsdag at krimteknikerne tok med seg noe som framsto som en blodtilsølt madrass fra hospitset.

Politiet har så langt ikke ønsket å kommentere hvordan ofrene ble drept, utover å opplyse at den foreløpige obduksjonsrapporten styrker drapsteorien.

Flere medier har kilder som opplyser at de drepte hadde omfattende stikkskader.

Spørsmålet om straffskyld for drap eller medvirkning har så langt ikke vært noe stort tema i avhøret av ham, og mannens forsvarer vil ikke si noe om hvordan klienten hans ser på politiets beskyldninger.

I tillegg er en fjerde mann pågrepet i saken. Han hadde opprinnelig status som vitne, men etter å ha forklart seg ble han siktet for å ha ødelagt bevis i saken.

Han har fått oppnevnt advokat Anette Askvold som forsvarer. Ifølge Bergens Tidende nekter han for å ha noe med saken å gjøre.

To av de drapssiktede ble framstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett onsdag ettermiddag. Politiet ba om fire ukers varetekt med full isolasjon for begge og fikk medhold i dette. De får også medieforbud de to første ukene.

Kriminalteknikerne undersøkte blant annet søppelkasser utenfor hospitset. Til slutt teipet de igjen to kasser og tok med seg begge, meldte NRK.

I tillegg ble det ifølge Bergens Tidende gjort undersøkelser ved et kommunalt botilbud i Arna, der to av de siktede ble pågrepet under en væpnet politiaksjon tirsdag. Ifølge avisen hentet politiet ut overvåkingsbilder, blant annet video som viser parkeringsplassen utenfor blokken.

En tredje siktet, en 33 år gammel mann, framstilles for fengsling torsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: