Menu
David Fofana scoret et drømmemål da Molde slo Kisvárda i conferenceligakvalifiseringen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Offsidemål og Fofana-mesterverk ga Molde 3-0 over Kisvárda

Molde slet lenge med å skape noe mot Kisvárda, men Etzaz Hussains offsidemål sprakk nullen. Etter David Fofanas drømmescoring endte det med 3-0-seier.

Av NTB | 04.08.2022 21:00:49

Sport: Fofana vippet ballen over en motspiller ved midtstreken, brukte fart og muskler da han danset mellom og forbi tre forsvarsspillere. Så rundet han keeper før han dyttet ballen i det tomme målet til 2-0 ti minutter før slutt. Den scoringen var alene verd inngangspengene.

Lagkaptein Martin Linnes fastsatte resultatet med en rakett, og dermed er serielederen på god vei mot conferenceligaens siste kvalifiseringsrunde.

Molde slet med å skape sjanser mot det ungarske laget i første kamp i conferenceligakvalifiseringens 3. runde, men Brede Moe lyktes med et dobbeltbytte i det 58. minutt. Publikum møtte nyinnkjøpte Kristian Eriksen med et forventningsbrøl da han kom inn for Rafik Zekhnini til sin Molde-debut, men det var Hussain som fem minutter senere satte inn 1-0.

TV-bildene viste at Molde-spilleren var i offsideposisjon, men dommerne oppdaget det ikke. En utespiller på målstreken lurte nok assistenten til å holde flagget nede, men keeperen var lenger ute enn målscoreren.

Hussain ble byttet inn for Magnus Grødem og presenterte seg nesten umiddelbart med både forspill og avslutning ved scoringen. Han tok seg til dødlinja på venstresiden og slo skrått ut i feltet. Linnes prøvde skuddfoten fra 14 meters hold, men ballen var på vei utenfor lengste stolpe. Der dukket imidlertid Hussain opp igjen og scoret fra kloss hold.

Det var altså Kisvárdas første baklengsmål i europacupene noensinne Hussain sto for.

Molde innledet kampen lovende da Linnes i aller første minutt spilte tversover til Kristoffer Haugen, som fikk god tid til å sikte før han fra god posisjon skjøt rett utenfor.

– Jeg burde ha satt den, sa Haugen til RB i pausen.

– Det er litt for mye rust i spillet og for mange farlige balltap. De er kompakte, og det er ikke lett å bryte dem ned, sa Haugen.

Molde åpnet friskt etter pause, men sjansene lot fortsatt vente på seg, inntil dobbeltbyttet.

Fofanas drømmemål fjernet siste bit av rusten, og mot slutten lignet Molde på seg selv igjen.

Returkampen spilles i Ungarn om en uke.

Kisvárda sto forrige sesong for sin beste serieplassering noensinne med sølv bak Ferencváros i ungarsk superliga. Klubben er for aller første gang europacupdeltaker og tok seg med to 1-0-seirer over Kairat fra Kasakhstan videre til oppgjørene mot Molde.

Så stoppet det opp. Med seks mann i bakerste rekke tettet gjestene effektivt igjen og sørget for at resten av første omgang var svært hendelsesfattig og nesten fri for sjanser.

(©NTB)