Menu
Heidi Weng (til venstre) og Anne Kjersti Kalvå etter lørdagens 10 kilometer i Ruka. Foto: Terje Pedersen / NTB.

Offensiv Kalvå etter 4.-plass i Ruka: – De har avskrevet oss for tidlig

Anne Kjersti Kalvå (30) var sur, sint og irritert etter at pallplassen glapp i Ruka, men var i hundre etter god laginnsats.

Av NTB | 26.11.2022 13:26:50

Sport: – Det er kult å bevise at det vi leverte på Beitostølen holdt ganske bra også i dette feltet. Det er en sinnssykt laginnsats både i går og i dag, og de har avskrevet oss litt tidlig føler jeg, sa Kalvå til NTB etter at sin beste individuelle plassering noen gang i verdenscupen.

Kalvå tapte kampen om tredjeplassen mot tyskernes stjerne Katharina Hennig med to tideler. Opp til vinneren Ebba Andersson var det 13,5 sekunder. 2.-plassen gikk til også til Sverige ved Frida Karlsson. Hun hadde 5,7 sekunder opp.

I idrett er det ofte svært så stor forskjell på 3.- og 4.-plass, og denne gangen gikk det ut over Kalvå.

– De er så sure de to tidelene at du aner ikke. Skikkelig sure. To tideler kan du jo ta over alt i løypa. Det er irriterende. Jeg gikk det jeg hadde inn til mål, men det er kjipt. Jeg får prøve å ta dem i morgen, sa 30-åringen fra Lundamo.

– Jeg er irritert, ja.

Kalvå hadde litt vanskelig for å sette ord på hva hun faktisk hadde vært med på. Det var mange følelser med i bildet, selv om hun hadde roet seg betraktelig da NTB fikk snakke med henne på tampen av den lange pressesonen.

– Det er litt vanskelig å fortelle om løpet. Jeg startet ganske tidlig og fikk bare tilbakemeldinger om at jeg var med og kjempet oppe der, men ikke så mye mer enn det. Jeg prøvde bare å jage gjennom det hele. Jeg ble kanskje litt stresset og skulle ønske at jeg hadde kommet meg lenger ned mot snøen. Det er kult at jeg er med der oppe og kriger, og så kommer det nye renn.

– Nei, men jeg hadde kanskje en litt dårlig avslutning målt opp mot noen av svenskene, og det er det som er irriterende.

– Jeg går ut sammen med Hennig, og så får vi prøve å jage disse svenskene. Vi får se om de klinker til fra start, eller om vi blir en samlet gjeng. Det blir et spennende løp, og det er nytt for oss alle. 20 kilometer jaktstart er langt, og det er en tøff løype.

Kalvå har rett i at mange av de norske løperne har fått markert seg i løpet av de to første verdenscupdagene i Finland.

Heidi Weng kom 21,1 sekunder bak på 6.-plass lørdag, og etterpå var hun så glad at hun gråt.

Tiril Udnes Weng kom også blant de ti beste. Hun ble nummer ni, og det var såpass bra at hun tok ledelsen i verdenscupen sammenlagt.

Silje Theodorsen gikk også sitt beste verdenscuprenn i karrieren og ble nummer 12.

Du kunne høre et stort «nei» da Hennig kom inn og tuktet Kalvå med minst mulig margin.

Søndagens renn er en 20 kilometer lang jaktstart i fri teknikk basert på lørdagens resultater. Da blir vinneren førstemann i mål.

(©NTB)

Flere nyheter: