Menu
Sven Erik Bystrøm viste styrke i Frankrike søndag. Foto: Geir Olsen / NTB

Offensiv Bystrøm i Paris-Nice

Maximilian Schachmann vant Paris-Nice sammenlagt etter at Primoz Roglic fikk trøbbel på den avsluttende etappen. Sven Erik Bystrøm var lenge på offensiven.

Av NTB | 14.03.2021 17:38:42

Sport: Roglic, som har tre etappeseire i årets ritt, gikk i bakken med 72 kilometer igjen og syklet videre med tydelig sår på lår og rumpe. Og som det ikke var nok, mistet han favorittgruppa etter ett nytt uhell med om lag 25 kilometer igjen.

Da var det kjørt for sloveneren, som mistet sammenlagttriumfen i fjorårets Tour de France på den siste og avgjørende tempoetappen.

– Det var en vill dag. Jeg har blandede følelser. Det føles rart fordi Roglic veltet to ganger, sa Scachmann etter etappen.

– Det var vanskelig i utforkjøringen, og plutselig veltet han igjen. Vi hadde et sterkt brudd og gikk for etappeseieren. Jeg vet ikke om jeg kan være glad, det er ikke gøy å vinne på den måten, sa Schachmann.

Schachmann vant rittet sammenlagt også i 2020.

– Det var en perfekt måte å avslutte på. Det var en intens etappe, det var vanskelig å spå, men på slutten ble det spurt og jeg var med, sa Cort til arrangøren etter etappen.

– Det var noen hektiske siste kilometere. Det var ingen tog å holde farten oppe. Det var om å gjøre å gi albuer. Jeg tenkte at om jeg var først rundt siste sving ville ingen kunne passere meg. Det klarte jeg, sa dansken.

Etappen skulle egentlig hatt avslutningen på Promenade des Anglais i Nice, men ble flyttet noen mil ut av byen på grunn av lokale koronarestriksjoner.

Haugesunderen var flere ganger aktiv og kom seg med i firemannsgruppen som holdt unna til det var 11 kilometer igjen.

Odd Christian Eiking ble til slutt beste nordmann på etappen på 30.-plass, mens Bystrøm kom inn som nummer 33. Alexander Kristoff syklet inn til 52.-plass, mens Edvald Boasson Hagen ble nummer 100.

Danske Magnus Cort vant etappen etter å ha spurtslått resten av en om lag 20 rytter stor gruppe.

Bystrøm kom seg i vei i en åtte mann stor gruppe med om lag 40 kilometer til mål på vei opp til andre av tre passeringer av målstreken i Levens. Derifra syklet rytterne opp en 2.-kategoristigning og en ukategorisert stigning opp til mål.

(©NTB)

Flere nyheter: