Menu
Sven Erik Bystrøm viste styrke i Frankrike søndag. Foto: Geir Olsen / NTB

Offensiv Bystrøm i dramatisk Paris-Nice-avslutning: – Oppløftende

Sven Erik Bystrøm imponerte med god og offensiv kjøring da Paris-Nice ble avsluttet søndag. Maximilian Schachmann vant sammenlagt etter at Primoz Roglic veltet.

Av NTB | 14.03.2021 19:08:40

Sport: – Jeg har følt meg bedre og bedre for hver dag her i Paris-Nice, så det var oppløftende å være med å kjempe foran i dag. Jeg tror formen er på god vei foran klassikerne som kommer nå de neste ukene, skriver Bystrøm i en SMS til NTB.

Haugesunderen kom seg i vei i en åtte mann stor gruppe med om lag 40 kilometer til mål på vei opp til andre av tre passeringer av målstreken i Levens. Derifra syklet rytterne opp en 2.-kategoristigning og en ukategorisert stigning opp til mål.

UAE-rytteren var flere ganger aktiv og kom seg med i firemannsgruppen som holdt unna til det var 11 kilometer igjen.

Nå venter sesongens første monument, Milano-Sanremo, for Bystrøm. Deretter står det belgiske brosteinsrittene E3 Harelbeke og Gent-Wevelgem på programmet.

– I Sanremo er jeg ren hjelperytter for (Matteo) Trentin, (Alexander) Kristoff og (Fernando) Gaviria. I Belgia kan jeg muligens få litt friere tøyler, skriver Bystrøm.

Da var det kjørt for sloveneren, som mistet sammenlagttriumfen i fjorårets Tour de France på den siste og avgjørende tempoetappen. Han ledet 52 sekunder foran Schachmann etter lørdagens etappe, men endte på 15.-plass i sammendraget.

– Det var en vill dag. Jeg har blandede følelser. Det føles rart fordi Roglic veltet to ganger, sa Schachmann etter etappen.

– Det var vanskelig i utforkjøringen, og plutselig veltet han igjen. Vi hadde et sterkt brudd og gikk for etappeseieren. Jeg vet ikke om jeg kan være glad, det er ikke gøy å vinne på den måten, sa tyskeren.

Schachmann vant rittet sammenlagt også i 2020.

– Det var en perfekt måte å avslutte på. Det var en intens etappe, det var vanskelig å spå, men på slutten ble det spurt og jeg var med, sa Cort til arrangøren etter etappen.

– Det var noen hektiske siste kilometer. Det var ingen tog å holde farten oppe. Det var om å gjøre å gi albuer. Jeg tenkte at om jeg var først rundt siste sving ville ingen kunne passere meg. Det klarte jeg, sa dansken.

Etappen skulle egentlig hatt avslutningen på Promenade des Anglais i Nice, men ble flyttet noen mil ut av byen på grunn av lokale koronarestriksjoner.

Odd Christian Eiking ble til slutt beste nordmann på etappen på 30.-plass, mens Bystrøm kom inn som nummer 33. Alexander Kristoff syklet inn til 52.-plass, mens Edvald Boasson Hagen ble nummer 100.

Eiking ble beste norske også i sammendraget på 37.-plass, mens Bystrøm ble nummer 43.

Roglic, som har tre etappeseire i årets ritt, gikk i bakken med 72 kilometer igjen og syklet videre med tydelig sår på lår og rumpe. Og som det ikke var nok, mistet han favorittgruppa etter ett nytt uhell med om lag 25 kilometer igjen.

Danske Magnus Cort vant den avsluttende etappen etter å ha spurtslått resten av en om lag 20 rytter stor gruppe.

(©NTB)

Flere nyheter: