reklame for Sheiken Bowling
Menu
Verdensøkonomien krymper som følge av koronapandemien, men i Kina blir det vekst i år også, ifølge OECD. Prognosen for neste år lyder på hele 8 prosent vekst i Kina. Foto: AP / NTB scanpix

OECD: Verdensøkonomien krymper mindre enn anslått

Koronapandemien har rammet verdensøkonomien hardt, men ikke så hardt som fryktet. Nedgangen blir i år på 4,5 prosent, spår OECD.

Av NTB | 16.09.2020 11:38:01

Økonomi og næringsliv: I sin forrige prognose i juni spådde Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) at verdensøkonomien ville krympe med 6 prosent i år. Nå ser de lys i enden av tunnelen.

Neste år spår OECD en vekst på 5,0 prosent, mens den forrige prognosen lød på 5,2 prosent.

Pandemien har rammet svært ulikt i verden, men har ikke gått så hardt ut over økonomien som fryktet i Europa, USA og Kina, ifølge OECD.

I India, Mexico og Sør-Afrika ser det derimot verre ut enn tidligere anslått.

Bruttonasjonalproduktet i eurosonen vil krympe med 7,9 prosent i år, for deretter å øke med 5,1 prosent neste år, spår OECD. I juni lød prognosen på 9,5 prosents nedgang, eller i verste fall 11,5 prosent dersom det kom en ny smittebølge.

Tysklands bruttonasjonalprodukt ventes å krympe med 5,4 prosent i år, men vil øke igjen med 4,6 prosent neste år, tror OECD.

USAs økonomi vil ifølge prognosen krympe med 3,8 prosent i inneværende år, mens neste års vekst blir på 4 prosent.

Kinas økonomi vokser også i år, men med beskjedne 1,8 prosent. Neste år spår OECD en økonomisk vekst på 8 prosent i Kina.

Flere nyheter: