Menu
Lucas Braathen under herrenes storslalåmrenn i Sölden. Foto: Lise Åserud / NTB

Odermatt har føringen i Sölden – Braathen med i seierskampen

Marco Odermatt leder verdenscupåpningen i storslalåm etter førsteomgangen. Lucas Braathen er på andreplass. Sju norske løpere kjører finalen.

Av NTB | 23.10.2022 11:30:56

Sport: Finaleomgangen tar til 13.

Braathen kjørte stabilt og meget godt i sesonginnledningen og har 41 hundredeler opp til sveitseren Odermatt.

Henrik Kristoffersen ligger 95/100 bak Odermatt og er sjettemann, og for ham ble det en ny litt skuffende dag i Sölden. – Alt kan skje, sa Kristoffersen til TV 2 om finaleomgangen.

Atle Lie McGrath kjørte godt mot slutten, men endte likevel 97 hundredeler etter Odermatt. Han har 7.-plassen. – Det var gøy å være raskest (av alle) mot slutten her i Sölden. Det er litt prestisje, sa McGrath til NTB.

Rasmus Windingstad ligger på 12.-plassen (1,48 sekunder bak lederen). Alexander Steen Olsen er nummer 17 (1,80) mens Aleksander Aamodt Kilde ligger på 22.-plassen 2,19 sekunder etter Odermatt. Leif Kristian Nestvold-Haugen er nummer 27 (2,44).

Fabian Wilkens Solheim har 34.-plassen og får ikke kjøre finaleomgangen.

Det har vært varme dager inn mot rennet. Lørdagens renn for kvinnene ble avlyst, og det har vært spenning om hvorvidt traseen vil holde til de litt senere startnumrene. Det lange, bratte henget skapte ikke overraskende en del spor utover i rennet.

– Jeg tror startnummer fire vil ha fine forhold, men startnummer noen og 60 tror jeg ikke vil få det så fint, sa en positiv og smilende Kristoffersen til NTB før start.

(©NTB)

Flere nyheter: