Menu
Henrik Kristoffersen gjorde karrierebeste i Sölden med 3.-plass. Foto: Lise Åserud / NTB

Odermatt best sesongstarten – Kristoffersen på pallen i «dårligste bakken»

Marco Odermatt vant verdenscupåpningen i alpint. Han la feltet på rygg i Østerrike. Henrik Kristoffersen ble nummer tre og lyktes endelig i Sölden.

Av NTB | 23.10.2022 14:30:57

Sport: Den norske laginnsatsen var strålende god.

Odermatt ledet etter førsteomgangen i storslalåm. Han hadde 41/100-ledelse på toeren Lucas Braathen da han satte utfor i finaleomgangen.

Sveitseren fortsatte storkjøringen og vant til slutt med 76/100 på slovenske Zan Kranjec.

Kristoffersen kjørte meget bra i finaleomgangen, men tapte som i førsteomgangen mye tid mot slutten. Rælingen-løperen endte til slutt på tredjeplass som beste nordmann.

– Jeg gir gass hvert fall, men kampen mot Odermatt ryker på flata i førsteomgang. Andreomgang er veldig bra. Jeg taper mye tid på slutten, men jeg hadde ikke slått ham uansett, sa Kristoffersen til TV 2.

Det er også Kristoffersens bestenotering i den beryktede Sölden-traseen. Hans tidligere beste resultat var 5.-plass fra 2020.

– Denne bakken passer meg ikke spesielt bra, for jeg er egentlig ikke så god til å sette opp skiene. Jeg er god når det er vanskelig, men lett nok til å kjøre rene svinger. Der ingen andre klarer det, kjører jeg rent, sa Kristoffersen.

– Hvis det funker så bra her, som er den dårligste bakken min, kan det bli morsomt til vinteren, la han til.

– Vi har alle blitt fire en gang. Det er ikke drit gøy. Resultatet ble fire, men jeg er veldig stolt av meg selv, sa Braathen til rettighetshaveren.

Windingstad var langt mer fornøyd med sin 5.-plass:

– Jeg er veldig fornøyd. Det er skikkelig deilig å komme i gang på den måten. Nå er vi der og fighter for de øverste plassene og viser igjen at laget vårt er det beste sammen med Sveits, sa han til TV 2.

Norge hadde med hele sju løpere i finaleomgangen. Det er rekord i en sesongåpning. Det er også første gang at Norge har seks løpere som fullfører sesongåpningen i Sölden.

Braathen og Windingstad fulgte på plassene bak i en meget sterk norsk sesongåpning. Leif Kristian Nestvold-Haugen ble nummer 14, mens Atle Lie McGrath og Alexander Steen Olsen endte på 18.- og 19.-plass.

Norges største håp om sammenlagtkula, Aleksander Aamodt Kilde, kjørte meget bra på toppen, men røk på en innerski i henget og kjørte ut i finaleomgangen.

(©NTB)

Flere nyheter: