Menu
Henrik Kristoffersen kunne smile bredt etter å ha tatt sin første pallplassering i Sölden. Foto: Lise Åserud / NTB

Odermatt best i sesongstarten – Kristoffersen på pallen i «dårligste bakken»

Marco Odermatt vant verdenscupåpningen i alpint. Han la feltet på rygg i Østerrike. Henrik Kristoffersen ble nummer tre og lyktes endelig i Sölden.

Av NTB | 23.10.2022 15:00:57

Sport: Den norske laginnsatsen var strålende god.

Odermatt ledet etter førsteomgangen i storslalåm. Han hadde 41/100-ledelse på toeren Lucas Braathen da han satte utfor i finaleomgangen.

Sveitseren fortsatte storkjøringen og vant til slutt med 76/100 på slovenske Zan Kranjec.

Kristoffersen kjørte meget bra i finaleomgangen, men tapte som i førsteomgangen mye tid mot slutten. Rælingen-løperen endte til slutt på tredjeplass som beste nordmann.

– Jeg gir gass hvert fall, men kampen mot Odermatt ryker på flata i førsteomgang. Andreomgang er veldig bra. Jeg taper mye tid på slutten, men jeg hadde ikke slått ham uansett, sa Kristoffersen til TV 2.

Det er også Kristoffersens bestenotering i den beryktede Sölden-traseen. Hans tidligere beste resultat var 5.-plass fra 2020.

– Denne bakken passer meg ikke spesielt bra, for jeg er egentlig ikke så god til å sette opp skiene. Jeg er god når det er vanskelig, men lett nok til å kjøre rene svinger. Der ingen andre klarer det, kjører jeg rent, sa Kristoffersen.

– Hvis det funker så bra her, som er den dårligste bakken min, kan det bli morsomt til vinteren, la han til.

– Vi har alle blitt fire en gang. Det er ikke drit gøy. Resultatet ble fire, men jeg er veldig stolt av meg selv, sa Braathen til rettighetshaveren.

Windingstad var langt mer fornøyd med sin 5.-plass:

– Det var moro! Også den laginnsatsen da… Man kommer nesten i skyggen når man blir nummer fem. Så jeg vet ikke om jeg synes det er gøy eller ikke, men for et lag vi har, sa Windingstad til NTB og hyllet laget og trenerapparatet.

Norge hadde med hele sju løpere i finaleomgangen. Det er rekord i en sesongåpning. Det er også første gang at Norge har seks løpere som fullfører sesongåpningen i Sölden.

Neste verdenscuprenn for herrene er parallellrennet i Lech/Zürs 13. november etter fartsrennene i Zermatt-Cervinia ble avlyst.

Braathen og Windingstad fulgte på plassene bak i en meget sterk norsk sesongåpning. Leif Kristian Nestvold-Haugen ble nummer 14, mens Atle Lie McGrath og Alexander Steen Olsen endte på 18.- og 19.-plass.

Norges største håp om sammenlagtkula, Aleksander Aamodt Kilde, kjørte meget bra på toppen, men røk på en innerski i henget og kjørte ut i finaleomgangen.

(©NTB)

Flere nyheter: