Menu
Martin Ødegaard (til høyre) og Sergio Ramos må begge vente på fotballspill til koronavirus-pandemien er på retur. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ødegaard trener hjemme: – Martin er frisk og ved godt mot

Real Sociedad-proffen Martin Ødegaard er ikke syk og trener hjemme i San Sebastián. Spania rammes brutalt av koronaviruset.

Av NTB | 27.03.2020 17:01:46

Sport: Torsdag skulle Ødegaard ha spilt EM-omspill for Norge mot Serbia i Oslo. I stedet satt han hjemme i leiligheten i Nord-Spania.

Det gjør han fortsatt. – Martin er frisk og ved godt mot. Han tar situasjonen på alvor og gjør det han får beskjed om å gjøre fra klubben. Det vil si at han holder seg hjemme og bare drar ut om han må. Trene gjør han også kun hjemme hos seg selv, sier Ødegaards agent Bjørn Tore Kvarme til NTB.

Spania er svært hardt angrepet av koronaviruset. Sykehus i flere byer melder om at kapasiteten er helt sprengt.

Fredag ettermiddag hadde 4885 spanjoler mistet livet etter å ha blitt smittet av viruset ifølge worldometers.info. Mange av disse hadde underliggende sykdommer.

Det er meldt om vel 60.000 koronasmittede i Spania.

Fotballen i Spania står helt på vent. Det er høyst usikkert når og om den kommer i gang igjen før sommeren.

Ligaen kan i ytterste konsekvens komme til å bli avlyst. Ødegaards klubb Real Sociedad er med i kampen om en plass blant de fire beste i serien. Det vil i så fall gi Champions League-spill til høsten. I tillegg er Real Sociedad klar for den spanske cupfinalen. Det er uklart når den kampen kan spilles.

Norges EM-omspill kan tidligst spilles i starten av juni.

I området av Spania der Ødegaard bor, er det også mange som er rammet.

(©NTB)

Flere nyheter: