Menu
Martin Ødegaard, Cédric Soares og Alexandre Lacazette feirer sistnevntes scoring i Arsenals 2-0-seier over Leicester. Foto: Ian Walton / AP / NTB

Ødegaard strålte i Arsenals femte strake seier: – Spiller med masse selvtillit

Arsenal hadde vunnet fire ligakamper på rad før søndagens møte med Leicester. Det endte med 2-0-seier i et oppgjør Martin Ødegaard satte sitt preg på.

Av NTB | 13.03.2022 19:55:13

Sport: Arsenal kunne vunnet med klarere margin og skapte flust av sjanser fra start. Aller flest ble skapt av Ødegaard, som sto bak fem muligheter før pause. Det er mest av en Arsenal-spiller siden Mesut Özil noterte seks sjanser i første omgang mot Everton i 2017, ifølge Opta.

Vertene kunne gå til pause med ledelse takket være Thomas Parteys første mål for Arsenal. Ghaneseren stanget inn en corner fra Gabriel Martinelli etter elleve minutter.

Partey kunne fort blitt tomålsscorer like etter, men skuddforsøket fra utenfor 16-meteren gikk i stolpen og ut.

Arsenal fortsatte kjøret etter hvilen, og etter en knapp times spill fikk laget muligheten til å doble ledelsen fra straffemerket. Igjen var Partey involvert da hans heading ble stoppet av fingrene til en Leicester-forsvarer. Etter en VAR-sjekk fikk Arsenal idømt straffespark.

Fra elleve meter var Alexandre Lacazette sikker og banket ballen opp i nettet bak en sjanseløs Kasper Schmeichel.

– Vi har en veldig sterk tro i gruppa og spiller med masse selvtillit. Vi må bare fortsette. Vi er et veldig sterkt lag, og det er det viktigste, sier Ødegaard til Sky Sports.

Seiersrekken gjør at Arsenal er på 4.-plass, ett poeng foran Manchester United. Med tre kamper til gode på de røde djevlene seiler Arsenal opp som en klar kandidat til å sikre den siste plassen som gir mesterligaspill neste sesong.

Arsenal har ikke vært i mesterligaen siden 2016/17-sesongen, mot slutten av Arsène Wengers tid som trener i klubben. Det var den 17. sesongen på rad Wengers Arsenal deltok i den gjeveste europacupen.

Jurgen Klopps menn står på sin side med åtte strake ligaseirer før kampen mot Arsenal.

To andre Arsenal-kamper har ennå ikke fått noen fastsatt dato. Det er de tøffe bortekampene mot London-rivalene Tottenham og Chelsea.

Men mot antatt svakere motstand har Arsenal nesten gjort rent bord. Før seieren mot Leicester hadde laget slått Watford, Brentford og Wolverhampton to ganger. I alle kampene, bortsatt fra mot Leicester, vant Arsenal med kun ett mål.

Arsenal har ikke tapt i Premier League siden et smått ufortjent 1-2-tap mot serieleder Manchester City 1. januar. Mikel Arteta har virkelig fått sving på sitt mannskap, der Ødegaard har vært fast inventar og spilt en viktig rolle i klubbens seiersrekke som søndag ble forlenget til fem kamper.

En av kampene Arsenal har til gode, er mot gulljagende Liverpool. Den kommer allerede onsdag på hjemmebane.

(©NTB)

Flere nyheter: