fbpx
Menu
Norges Martin Ødegaard under EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Malta på Ullevaal stadion. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Ødegaard klar for Isak-duell og lillebror Sverige

Martin Ødegaard girer ned til Sverige-duell i søndagens storkamp i EM-kvalifiseringen. Der venter sannsynligvis klubbkompis Alexander Isak.

Av NTB | 05.09.2019 23:51:23

Sport: Han scoret to ganger i svenskenes 4-0-seier borte over Færøyene. Det skjedde i hans første kvalifiseringskamp fra start.

De to er til daglig i Real Sociedad i Spania. Der har Ødegaard på kort tid blitt en meget sentral spiller. 19-åringen Isak er i en mer tilbaketrukket rolle.

– Han er giftig. Dersom han spiller, må vi være obs på ham, sier Ødegaard om Isak.

Taper Norge mot Sverige, er sannsynligvis EM-håpet ute i kvalifiseringen. Da er UEFAs nasjonsliga i så fall siste mulighet.

– Ja absolutt. Det tror jeg alle gjør. Det er jo et nabooppgjør og å spille mot lillebror. Det blir kult det, sier Ødegaard på spørsmål om han pirres ekstra av å møte Sverige.

Malta-kampen ble en transportetappe på vei mot 2-0-seier. Ødegaard viste fram noen finesser på veien.

– Det var greit nok. De lå lavt og forsvarte seg. Så fikk vi to mål i førsteomgangen og kontrollerte inn. Vi skulle gjerne hatt et par mål til, sa Ødegaard.

(©NTB)

Flere nyheter: