Menu
Vebjørn Hoff (nummer 16) scorer for Odd mot Strømsgodset. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Odd utklasset krise-Strømsgodset 5-1 – Hoffs helaften med to mål

Innleide Vebjørn Hoff scoret to ganger og dro et formsterkt Odd-lag til 5-1 over Strømsgodset i Eliteserien fotball. Han slo til kort etter at han ble far.

Av NTB | 06.11.2022 19:21:52

Sport: Hoff har hatt en super uke. Det er ikke lenge siden han ble pappa for første gang.

– Det har vært fine dager. Jeg synes vi var veldig gode i dag. Jeg har det bra her i Odd. Det er fint å være ønsket, sa Hoff til Eurosport.

Det ble et trist møte med tidligere hjemmestadion for Godset-keeper Viljar Myhra.

Odd kan ta femteplassen fra Vålerenga i siste serierunde. Lagene er på samme poengsum (44).

– Det var en godt gjennomført kamp av gutta. De gjorde som vi snakket om, sa Odd-trener Pål Arne Johansen til Eurosport.

Hoff bredsidet ballen i mål fra snaut 16 meter etter bare 53 sekunders spill. Det var hans første scoring etter at han kom fra Rosenborg på lån i august. Hoff har spilt ti Eliteserien-kamper siden overgangen: Sju seirer og tre uavgjort.

Et kvarter etter 1-0-målet misset Espen Ruud et straffespark da ballen traff stolpen.

Det tok ikke lange tiden før Odd økte ledelsen. Mikael Ingebrigtsen løftet ballen inn mot bakerste stolpe der Filip Jørgensen headet inn 2-0.

Den verste tåka var borte da Jonatan Braut Brunes noen minutter etter reduserte. Han brukte utsiden av venstrefoten ved scoringen.

Hoff trengte bare 74 sekunder av 2.-omgangen før han headet et Ruud-innlegg i mål til 3-1. Conrad Wallem var så sist på ballen og ordnet 4-1 da Ruud la en corner. Abel Stensrud fylte så på til 5-1.

Strømsgodset er i ferd med å avslutte en elendig periode. Drammenslaget har én seier, to uavgjort og åtte tap på sine elleve siste kamper.

Odd avslutter sesongen borte mot Viking. Samme dag har Strømsgodset hjemmekamp mot Bodø/Glimt.

– Vi gjør noen juniorfeil. Da slipper man inn slike mål, sa Strømsgodsets kaptein Gustav Valsvik til Eurosport etter at Odd fikk noen billige scoringer.

Etter scoringen fyrte hjemmefansen opp mye bluss som gjorde at kampen ble stoppet mens røyken forsvant.

(©NTB)