Menu
Odd Milan Jevtovic (t.h.) ble matchvinner med sine to straffescoringer i eliteseriekampen mot HamKam lørdag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Odd straffet hardt prøvede HamKam og vant 2-0

Odd vant 2-0 over HamKam i Eliteserien fotball etter at Milan Jevtovic ble matchvinner med to mål fra straffemerket i 2. omgang.

Av NTB | 17.09.2022 20:11:29

Sport: Det var HamKams tredje strake tap, og kvalifiseringsplassen begynner å nærme seg for Jakob Michelsens mannskap. Det er bare ett poeng ned til Sandefjord, som skal møte Vålerenga søndag. Med seieren rykket Odd opp to plasseringer til sjetteplassen.

Odd trykket gjestene tilbake på defensiven fra starten av. De handlet mye om Odd i 1. omgang, men Kamma var hele tiden farlige på kontringer og ikke minst dødballer. Målene lot imidlertid vente på seg.

– Jeg er fornøyd. Det var tre viktige poeng. Det ble en tøff kamp mot en vanskelig motstander som kjemper for hver eneste ball, sa matchvinner Jevtovic til Discovery.

Tre minutter etter hvilen tok hjemmelaget ledelsen da Milan Jevtovic scoret på straffe. Straffen kom etter at Amin Nouri handset innenfor egen 16-meter.

HamKam sendte innpå Pål Alexander Kirkevold og Markus Pedersen mot slutten av kampen. Kirkevold var svært nær da hans avslutning traff stolpen etter 81 minutter.

I den gode perioden for HamKam var Fernán Faerron klønete da han felte Conrad Wallem inne i feltet. Jevtovic fikk forsøke seg nok en gang fra ellevemeteren og banket ballen i mål via målvakt Nicholas Hagen til 2-0.

Odd har nå fire seire og en uavgjort etter stygge 0-7 for Bodø/Glimt.

HamKam har bare vunnet en bortekamp denne sesongen, og det var mot tabelljumbo Jerv.

Etter landslagspausen tar HamKam imot Jerv 2. oktober, mens Odd møter Haugesund på bortebane.

– Jeg er mest fornøyd med at spillerne ikke er fornøyd. Det var ingen god kamp, men vi sto opp i krigen, og det ble en sliteseier, sa Odd-trener Per Arne «Paco» Johansen.

– Vi må score på de store sjansene vi fikk. Det var jo jevnt før pause, sa HamKam-trener Michelsen til Discovery.

(©NTB)

Flere nyheter: