reklame for Sheiken Bowling
Menu
Odds Mushaga Bakenga scoret to mål i 6-1-seieren over Mjøndalen søndag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Odd knuste Mjøndalen 6-1: – Veldig flaut

Målene kom som perler på en snor da Odd strammet grepet om tredjeplassen i serien og valset over Mjøndalen med 6-1 søndag.

Av NTB | 30.08.2020 20:23:12

Sport: Allerede før det var spilt fire minutter lå første ball i nettet, men da var det gjestene som jublet. Tonny Brochmann plukket opp returen fra Lars Olden Larsens skudd og banket inn 1-0 til Mjøndalen via keeper og tverrliggeren.

Espen Ruud svarte umiddelbart og satte inn utligningen med et kraftig hodestøt.

Før man rakk å trekke pusten skrev Mushaga Bakenga seg på scoringslisten. Spissen plasserte ballen enkelt i mål etter et godt innlegg fra Elba Rashani.

Mjøndalen-kaptein Joackim Olsen Solberg dempet ballen med armen foran eget mål etter halvtimen spilt, og Ruud sendte hjemmelaget til 3-1-ledelse fra straffemerket.

Bare minutter senere gjorde Bakenga alt selv og fintet ut både Markus Nakkim og Sosha Makani. 4-1 til Odd før pause.

I 2. omgang curlet Rashani inn det femte Odd-målet fra seksten meter, før Mjøndalens Sondre Liseth bommet på straffe.

Birk Risa punkterte kampen på overtid.

Dermed fortsetter den tunge sesongen for Mjøndalen, som nå ligger helt nederst på tabellen med 14 poeng. Odd legger press på Molde i kampen om sølvplassen.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen var langt fra fornøyd med resultatet.

– Når vi gir bort de typer rom som vi gjorde i dag, mot et så godt lag, så blir det stygt, sa Hansen til Eurosport etter kampen og la til:

– Det er veldig flaut.

Odd svarte umiddelbart ved pannebrasken til Ruud. Danske Kasper Lunding la et strøkent hjørnespark på bakre stolpe, og Ruud klinket inn utligningen i krysset bak en utspilt Sosha Makani.

Målene kom på løpende bånd, og det var så vidt supportene rakk å juble ferdig før en ny ball lå i nettmaskene. Birk Risa sendte en nydelig stikker til Rashani, som la ballen hardt inn langs bakken til Bakenga. 28-åringen satte kontrollert inn ledelsen 14 minutter ut i kampen.

– Jeg så ikke en dritt, jeg. Jeg så ikke ballen i det hele tatt. Jeg fikk sola midt i trynet, så traff den jo hånden mi, men jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av den. Det er jo klønete, men jeg synes det er strengt, sa syndebukk Solberg i pausen.

Fire minutter etter straffemålet snappet Bakenga opp ballen på egen banehalvdel fra et dårlig pasningsforsøk signert Brochmann og satte på turboen mot Mjøndalen-målet. Spissen ristet av seg Markus Nakkim og fintet vekk Mashani på lekkert vis, før han trillet inn sitt annet mål for dagen.

– Jeg skal innrømme at like før skuddfinten kom, så begynte juicen gå ut av beina, så da måtte man bare være litt kreativ. Men det var deilig å se, sa Bakenga etter kampen.

Like før pause var han nær hattrick. Lunding fant 28-åringen med et frispark, men Bakenga klinte til midt på Makani.

Mjøndalen fikk muligheten til å få et trøstemål etter at Hagen forstyrret Brustad i feltet og dommer pekte på straffemerket. Liseth banket ballen ned mot hjørnet av målet, men der lå en utstrakt Sondre Rossbach. Returen satte 22-åringen i stolpen. Det var ikke Mjøndalens kveld på besøk i Skien.

Like før slutt punkterte Risa kampen etter et flott frispark fra Ruud.

Verken Bakenga eller Ruud klarte å få hattricket, men Jan Frode Nornes var fornøyd med lagets prestasjon etter en knusende 6-1-seier.

– Vi scoret seks mål. Jeg kan ikke huske sist vi gjorde det, så det er veldig gledelig, sa Nornes etter kampen.

– I dag satt det ordentlig.

Odd møter serieleder Bodø/Glimt på bortebane når spillerne har fått hvilt i to uker, mens Mjøndalen gjester Sandefjord i Drammen.

Olden Larsen testet skuddfoten tidlig i oppgjøret med et skudd fra utenfor 16-meteren, men forsøket ble blokkert av Odd-kaptein Steffen Hagen. Brochmann var på hugget, plukket opp returen og banket inn 1-0 til Mjøndalen via keeper og tverrliggeren før det var spilt fire minutter.

Etter halvtimen spilt ble vondt verre for Mjøndalen. Kaptein Solberg skulle enkelt klarere et innlegg fra Rashani, men dempet ballen med armen. Dommer pekte på straffemerket, og Ruud banket inn 3-1-målet.

Selv med tremålsledelse sparte ikke Odd på kruttet. Vebjørn Hoff vant ballen på midtbanen og fikk med seg Rashani på full sprint mot Mjøndalen-buret. 27-åringen fikk ballen ved hjørnet av 16-meteren og curlet inn 5-1-målet på vakkert vis.

(©NTB)

Flere nyheter: