Menu
Ben O' Connor kunne strekke hendene i været etter å ha sikret sin første Grand Tour-seier. Foto: Massimo Paolone / AP / NTB

O’Connor slo tilbake og var best i tøff Giro-etappe

Ben O'Connor slo tilbake etter tirsdagens andreplass og vant den 17. etappen i Giro d'Italia etter å ha rykket fra bruddkameratene i den siste stigningen.

Av NTB | 21.10.2020 16:53:02

Sport: Seieren er australierens første i en Grand Tour. Tirsdag tok han igjen Jan Tratnik like før mål, men ble likevel slått med sju sekunder av sloveneren.

– I går var det så nært. Så å klare det i dag har kanskje ikke sunket helt inn, men jeg strigråt da jeg krysset målstreken. Det betyr mye, sa O’Connor etter rittet, ifølge Cyclingnews.

NTT-rytteren var i mål 31 sekunder foran østerrikeren Hermann Pernsteiner. Thomas De Gendt spurtslo Ilnur Zakarin om tredjeplassen.

Med i overkant av 8 kilometer til mål rykket O’Connor fra. Han holdt seg i front hele veien til mål.

– Jeg kunne se at alle slet. Det var ingen som satte skikkelig fart, og alle så på hverandre. Jeg følte meg bra og tenkte hvorfor ikke. Hvis noen blir med meg, får jeg prøve igjen. Målet var å vinne i dag, og jeg kan ikke tro at jeg har gjorde det, sa O’Connor.

Torsdag kommer den neste testen for Almeida. Da skal rytterne etter planen over det beryktede Stelviopasset 2746 meter over havet. Snø og kaldt vær har skapt usikkerhet rundt etappen, men mye tyder på at den går som planlagt.

– Jeg føler at alle blir sterkere, og vi har fortsatt Stelvio igjen. Jeg vil vinne Giroen. Vi får se. Morgendagen blir tøffere enn i dag, sa Almeida.

Carl Fredrik Hagen, som er eneste nordmann i rittet etter at Tobias Foss’ Jumbo-Visma trakk seg, syklet inn som nummer 41. Han var 12.02 minutter bak vinneren.

Etter hvert kom 19 mann seg løs på den 203 kilometer lange etappen. Flere knallharde stigninger førte derimot raskt til at gruppa ble stadig mindre. Ni mann kom sammen inn i den siste 12 kilometer lange stigningen.

De store sammenlagtkandidatene holdt seg samlet hele veien til Madonna di Campiglio. Portugiseren João Almeida beholdt sammenlagtledelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: