Menu
Det norske skipet Ocean Viking fotografert i havna på Sicilia i Italia. Natt til søndag hentet skipet, som driftes av Leger Uten Grenser og SOS Méditerranée opp 74 mennesker fra en gummibåt utenfor kysten av Libya. Foto: Carmelo Imbesi/ANSA/AP/NTB scanpix

Ocean Viking reddet 74 mennesker i gummibåt utenfor Libya

Det norske skipet Ocean Viking hentet natt til søndag opp 74 personer fra en gummibåt i Middelhavet utenfor kysten av Libya.

Av NTB | 13.10.2019 02:51:53

Politikk: Det norskeide redningsskipet Ocean Viking, som driftes av Leger Uten Grenser (MSF) og SOS Méditerranée, meldte selv om aksjonen ved 1-tiden natt til søndag.

– Ocean Viking har akkurat reddet 74 mennesker, deriblant seks barn, fra en gummibåt i nød ved et oljefelt om lag 50 nautiske mil utenfor kysten av Libya, melder Leger Uten Grenser på Twitter.

Alle om bord i gummibåten er slitne etter den farlige reisen, men alle er tilsynelatende i stabil form, skriver organisasjonen.

I september reddet Ocean Viking opp i alt 182 mennesker fra skrøpelige båter utenfor Libyas kyst. De ble satt i land i Messina på Sicilia.

(©NTB)

Flere nyheter: