Menu
Redningsskipet Ocean Viking, som har 572 migranter om bord, opplyser at de går tom for matrasjoner fredag og ber innstendig om å få gå til en europeisk kai. Foto: SOS Méditerranée / AP / NTB

Ocean Viking i ferd med å gå tom for matrasjoner

Redningsskipet Ocean Viking, som har 572 migranter om bord, går fredag tom for matrasjoner og kommer med en ny innstendig bønn om å få legge til kai i Europa.

Av NTB | 08.07.2021 22:53:56

Ulykker og naturkatastrofer: Det norskeide skipet, som opereres av SOS Méditerranée, befinner seg nå i Middelhavet mellom Malta og den italienske øya Lampedusa, sør for Sicilia.

Ifølge SOS Méditerranées redningskoordinator Luisa Albera har de rettet fem forespørsler til europeiske havnemyndigheter om å få gå til kai, men ingen av disse er besvart.

– Vi kommer til å gå tom for matrasjoner fredag og vil fra lørdag av ikke lenger kunne dekke de ernæringsmessige behovene til de overlevende, sier Albera.

Blant de 572 migrantene om bord er 369 menn, kvinner og barn, som ble reddet fra en skrøpelig trebåt som var i ferd med å kantre i Middelhavet 4. juli.

– Det er umenneskelig å la de overlevende vente på dekket til vårt skip, der de er utsatt for sol og vær, sier Albera.

Onsdag hoppet en av migrantene over bord i fortvilelse, men han ble reddet av mannskapet på Ocean Viking.

Minst 880 flyktninger og migranter har hittil i år omkommet i forsøk på å ta seg til Europa fra Nord-Afrika, ifølge Den internasjonale migrasjonsorganisasjonen (IOM).

SOS Méditerranée anklager EU-land for å unnlate å samordne redningsoperasjoner i den hensikt å skremme folk fra å prøve seg. De beskylder også libyske myndigheter for å sende folk tilbake til Libya selv om båtene deres er oppbrakt i europeisk farvann.

(©NTB)

Flere nyheter: