reklame for Sheiken Bowling
Menu
I september falt prisene på Obos-boliger i Oslo-området med 3,1 prosent. Bildet viser Grefsen-området i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Obos-prisene falt i Oslo i september

Prisene for brukte Obos-boliger i Oslo falt med 3,1 prosent fra august til september, mens på landsbasis var nedgangen på 2,8 prosent.

Av NTB | 03.10.2022 13:00:51

Økonomi og næringsliv: – Prisene faller vanligvis på denne tiden av året, så dette var ikke uventet. Samtidig var nedgangen klart større enn tidligere år, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos i en pressemelding mandag.

Det siste tiåret har prisene i hovedstaden i snitt falt med 1,1 prosent i september.

Monsvold tror også at prisnedgangen kan tyde på at vi er på vei inn i en periode hvor renteoppgangen og økte levekostnader presser ned prisene i boligmarkedet.

– Vi venter at prisene kan falle noe utover høsten, og kanskje noe mer enn det som er vanlig sesongmønster. Vi tror også på noe prisnedgang neste år. Sterkt arbeidsmarked, økt lønnsvekst og befolkningsøkning bidrar imidlertid til at prisfallet blir moderat, sier hun.

Så langt i år har prisene på Obos-boliger i Oslo steget med 8,4 prosent, og det siste året med 6 prosent. På landsbasis har prisene steget med 5,4 prosent det siste året.

Mandag kom Finanstilsynet med et forslag om å stramme inn utlånsforskriften fra å være 5 ganger brutto årsinntekt, til å bli 4,5. Dette er Obos imot og påpeker at det rammer vanlige folk, som allerede sliter med å kjøpe boliger i Oslo-området.

– Forslaget er usosialt og vil gjøre det enda vanskeligere for mange å kjøpe bolig i en tid da renteoppgang allerede gjør nåløyet trangere. Vi mener tiden er inne for å lempe på forskriften, ikke stramme inn, sier Monsvold.

(©NTB)

Flere nyheter: