Menu
Marte Olsbu Røiseland endte på 3.-plass i Otepää. Foto: Roman Koksarov / AP / NTB

Öberg-seier gir spenning om verdenscupen – Røiseland på tredjeplass

Marte Olsbu Røiseland ble nummer tre på fellesstarten i skiskyting i Otepää lørdag. Vant gjorde Elvira Öberg og tok innpå i kampen om verdenscuptittelen.

Av NTB | 12.03.2022 15:55:29

Sport: Røiseland gikk ut med startnummer 1 i den gule ledertrøyen. Froland-jenta ledet verdenscupen med 92 poeng foran Öberg før fellesstarten. Med lørdagens seier til sistnevnte knappet svensken innpå i verdenscupen og ligger 80 poeng bak i sammendraget.

23-åringen fra Sverige viser dermed at hun ikke har tenkt til å gi seg i kampen om verdenscupen sammenlagt. Verken Öberg eller Røiseland har vunnet tittelen før.

Verdenscupen i skiskyting avsluttes i Holmenkollen fra 17. til 20. mars. Der skal skiskytterkvinnene konkurrere i sprint, jaktstart og til slutt en fellesstart.

Inn til tredje skyting fikk ledende Røiseland med seg Linn Persson og tyske Franziska Preuss med Öberg 14,8 sekunder bak.

Preuss og Öberg skjøt fullt, mens Røiseland og Persson fikk en bom hver. Preuss beholdt ledelsen inn til siste skyting. Før det hele skulle avgjøres hadde Røiseland tatt igjen Öberg i løypa.

På siste skyting bommet Preuss, mens Røiseland og Öberg skjøt perfekt og gikk ut i ledelsen på siste runde sammen med Persson og tyske Denise Herrmann.

Snaut fem sekunder etter at Öberg gikk i mål, spurtet Herrmann til 2.-plass like foran Røiseland.

Likevel er Røiseland favoritt til å vinne verdenscupen sammenlagt. Med 80 poengs ledelse og tre renn gjenstående skal mye gå galt om OL-dronningen ikke skal krone en kjempesesong med verdenscuptittelen.

Tiril Eckhoff endte som nest beste norske på en 7.-plass. 31-åringen fra Bærum bommet én gang på første og tredje skyting. Hun var i mål 17,4 sekunder bak Öberg.

Ingrid Landmark Tandrevold nøyde seg med bare én bom, men endte likevel på 12.-plass. Hun har ikke fått det til å stemme i sporet etter kollapsen i OL. Karoline Knotten endte på 26.-plass etter fire bom totalt, mens Ida Lien endte som nummer 30 med hele ni bomskudd.

På de to første skytingene i Otepää traff Røiseland fullt hus, mens Öberg bommet på sitt siste skudd på liggende skyting. Dermed fikk Røiseland et forsprang på sin svenske rival før den første av to stående skytinger.

Öberg stakk fra tidlig på siste runde. Røiseland prøvde å svare på svenskens rykk, men hadde ikke sjanse til å følge. Dermed måtte hun kjempe om de siste pallplassene sammen med Herrmann og Persson.

(©NTB)